Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fingers crossed: makers ‘GTST’ reageren op gerucht vervroegd einde zónder zomercliff

Fingers crossed: makers ‘GTST’ reageren op gerucht vervroegd einde zónder zomercliff

Thuis & wonen
Fingers crossed: makers ‘GTST’ reageren op gerucht vervroegd einde zónder zomercliff

De aanscherping van de coronamaatregelen hadden weinig goeds in petto voor ‘GTST’-fans: de soap zou dit seizoen namelijk eerder moeten stoppen, omdat de opnames moesten worden stilgelegd. Hoewel de geruchtenmolen op volle toeren draait, ontkennen de makers van de serie het nieuws dat er vanaf half mei geen nieuwe afleveringen meer zouden verschijnen.

Volgens de makers van GTST is het veel te voorbarig om te zeggen dat de soap vervroegd én zonder zomercliffhanger van de buis wordt gehaald. “Het klopt dat de opnames momenteel stil liggen en we half mei door de voorraad heen zijn”, aldus een woordvoerder in De Telegraaf. “Daartoe hadden we zelf al besloten na het dringende advies van de regering om anderhalve meter afstand te houden. Tijdens de opnames van GTST is dat simpelweg niet te doen.”

Studio in?

Het advies van de overheid geldt (ook voor het maken van opnames) vooralsnog tot en met 6 april. De makers hopen vurig dat ze dan met de cast weer de studio in kunnen duiken. “Natuurlijk houdt EndemolShine er rekening mee dat de opnames langer stil zullen liggen, maar daar hebben we nog geen knoop over doorgehakt. De conclusie dat er vanaf half mei geen nieuwe afleveringen te zien zullen zijn, is daarom te voorbarig.”

Van vijf naar vier

Omdat er niet genoeg afleveringen op de plank liggen, heeft GTST onlangs besloten dat er geen vijf, maar vier afleveringen per week te zien zullen zijn. Zo wordt de soaphonger toch nog gestild de komende periode.

Lees ook
Caroline de Bruijn open over onzekerheid voortbestaan ‘GTST’: ‘Niet alleen mijn baan staat op het spel’

Is er nog wel toekomst voor ‘GTST’?

De dagelijkse soap GTST heeft vele jaren goede tijden gekend, maar de kijkcijfers zijn helaas al een lange periode niet wat ze zijn geweest. Caroline de Bruijn (57), beter bekend als Janine Elschot, vreest voor haar baan. Dat vertelde ze afgelopen week aan Story. “We hebben nog altijd geen idee wat er met de serie gaat gebeuren. Die onzekerheid is er voor ons, maar ook nog voor de honderden anderen die aan de serie meewerken. Niet alleen mijn baan staat dus op het spel.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De Meerdijkers tonen deze week massaal hun lef, maar dat pakt niet voor iedereen even goed uit… 😱 #gtst #Meerdijk #promo

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: RTL, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee