Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gaat Laura na 30 jaar óók ‘GTST’ verlaten? ‘Ik weet niet hoelang ik nog meedoe’

Gaat Laura na 30 jaar óók ‘GTST’ verlaten? ‘Ik weet niet hoelang ik nog meedoe’

Thuis & wonen
Gaat Laura na 30 jaar óók ‘GTST’ verlaten? ‘Ik weet niet hoelang ik nog meedoe’

Sommige personages zijn al zo lang te zien in ‘GTST’, dat ze eigenlijk niet meer weg te denken zijn uit de soap. Neem bijvoorbeeld een Ludo Sanders (Erik de Vogel), van wie we binnenkort tóch afscheid lijken moeten te nemen. Wie ook onderdeel van het decor is, is Laura Selmhorst. Blijft zij wél nog even hangen? Ook dat blijkt onzeker, want Jette van der Meij (66) – de actrice die de rol speelt – zegt ‘niet te weten hoelang ze nog meedoet’.

Leegloop ‘GTST’?

Het lijkt erop dat er een ware leegloop gaat plaatsvinden bij GTST. Zo heeft Vincent Visser (Valentijn in de soap) afgelopen zomer verklapt dat zijn personage in het huidige seizoen zal verdwijnen. Ook Ferry Doedens (Lucas in GTST) moet afzwaaien en is in november voor het laatst te zien in de soap.

Belang van oudere personages

Of Laura wél te zien zal blijven in GTST, is nog maar de vraag. Jette van der Meij vindt het namelijk jammer dat haar rol in de afgelopen minder prominent is geworden. “Ik kan het niet staven, en het is nooit expliciet gezegd, maar misschien hebben de makers zich een tijdje meer op jongere personages gericht. Om jonger publiek te trekken. Daar past een grote rol van Laura niet bij”, aldus de actrice in De Volkskrant. “Gelukkig zijn ze daarvan teruggekomen, vorig seizoen. Johnny Kraaijkamp doet nu mee. Hij is net zo oud als ik. Ik vind het belangrijk dat meer oudere mensen te zien zijn, omdat kijkers dan misschien beseffen dat je op je 66ste nog best zin kunt hebben om te feesten en verliefd kunt worden.”

Ziek van ouderdom

Daarbij kijkt ze ook naar zichzelf. “Veel mensen van mijn leeftijd zijn nog heel vitaal. Laat dat zien!”, zo roept ze de makers van GTST op. “Natuurlijk zijn er ook oudere mensen die ziek zijn. Maar er wordt al genoeg over ziekte gesproken, ook in de serie. Ik weet niet hoe lang ik nog meedoe, maar als ik nog lang meedoe ben ik best bereid te spelen dat ik ziek word van ouderdom.”

Lees ook
Nóg een aanwijzing: zien we Ludo Sanders écht niet meer terug in ‘GTST’?

Samen met Robert

Tijdens de zomerstop van GTST schoof Jette aan in Goede Tijden, Zomer Tijden en sprak ze al over een eventueel vertrek van haar personage. “Het is zo dat Laura een ongeluk krijgt”, verklapte ze in de online talkshow over het 31e seizoen. In datzelfde programma onthulde ze ook hoe ze haar vertrek voor zich zou zien. “Ik heb altijd gedacht: Robert (Wilbert Gieske, red.) en Laura samen in Frankrijk, door een groot lavendelveld, met de armen om elkaar. Omdat ze toch weer met elkaar verder gaan leven. En dan staat er: en ze leefden nog lang en gelukkig.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: still, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee