Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het ‘heintjedavidseffect’: deze geliefde oud-inwoner van Meerdijk keert terug in GTST voor jubileum

Het ‘heintjedavidseffect’: deze geliefde oud-inwoner van Meerdijk keert terug in GTST voor jubileum

Thuis & wonen
Het ‘heintjedavidseffect’: deze geliefde oud-inwoner van Meerdijk keert terug in GTST voor jubileum

‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ viert dit jaar een bijzonder mijlpaal: ’s lands bekendste soap is komende maand precies dertig jaar op de Nederlandse televisie te zien. Dat moet uiteraard gevierd worden en hoe kan dan nou beter dan één van de eerste inwoners van het soapdorp – ook wel de Heintje Davids van ‘GTST’ – terug laten keren naar het dorp?

Het is mij, Robert!

Niemand minder dan acteur Wilbert Gieske, the one and only Robert Alberts, keert ter gelegenheid van het feestelijke jubileum van de soapserie terug in de reeks. Dat heeft RTL bekendgemaakt.

Kort bezoekje

In de speciale aflevering van 1 oktober – die  raakt Laura (Jette van der Meij) van slag als ze een telefoontje krijgt van iemand die ze al héél lang niet meer heeft gesproken. Daarnaast doet Robert Alberts, gespeeld door acteur Wilbert Gieske, het stadje Meerdijk aan. Samen met Laura denkt hij terug aan een roerige tijd jaren geleden: de zoektocht naar zoon Arnie (Reinout Oerlemans), die vermist raakte na een vliegtuigongeluk.

Hey, was jij niet (al 4x) weg?

Gieske speelde de rol van Robert Alberts van 1990 tot 2008 en schitterde in meer dan 2000 afleveringen. Het is niet de eerste keer dat hij terugkeert in de serie. Allesbehalve zelfs. De nu 74-jarige acteur keerde in 2015, 2016 en 2019 even terug in de serie. Onlangs stapte hij dus voor de vijfde maal de set weer op.

Lees ook
Zeg dat het niet zo is: betekent dit noodlottige ongeval het einde van Ludo in ‘GTST’?

Heintje Davids

In een interview met Sp!ts uit 2012 liet Wilbert grappig genoeg nog weten blij te zijn van GTST af te zijn. “Ik heb de afgelopen tijd veel meer inhoudelijke rollen gespeeld en ik moet zeggen: dat bevalt mij heel goed. Ik heb vast eens ja geantwoord op de vraag of ik terug wilde komen, maar dat betekent niet dat ik daar op zit te wachten.” (Zoals Famke Louise zou zeggen: dat is ‘voortschrijdend inzicht’) Wilbert is binnenkort ook te zien in de nieuwe Sinterklaas-film Het Grote Pietenfeest.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Fan van het eerste uur? Dan komt dit fragment jou vast óók bekend voor. #classic

Bron: ANP | Beeld: RTL

Shoppen is altijd een goed idee