Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoe goed is de replica van het Lord Kingsley-schilderij in ‘GTST’ gelukt? Zoek nu zelf de verschillen

Hoe goed is de replica van het Lord Kingsley-schilderij in ‘GTST’ gelukt? Zoek nu zelf de verschillen

Thuis & wonen
Hoe goed is de replica van het Lord Kingsley-schilderij in ‘GTST’ gelukt? Zoek nu zelf de verschillen

Degenen die ‘GTST’ de afgelopen weken een beetje hebben gevolgd, hebben hoe dan ook meegekregen dat er een hoop te doen is om het schilderij Lord Kingsley at Milton Manor. Behalve dat het kunstwerk al eerder in de dagelijkse soap te zien was, duikt het nu ook op het Instagramaccount van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ op. En ook dat laatste weet fans maar wat bezig te houden.

Schilderij GTST

Toen Valentijn (Vincent Visser) het schilderij bij het grofvuil vindt, ontdekt hij via Ludo (Erik de Vogel) dat het een flinke klap geld waard is. De kunstliefhebber wil het laten restaureren en veilen, maar zijn kleinzoon heeft hele andere plannen ermee. Henk (Johnny Kraaijkamp jr.), die het werk op straat heeft gezet, komt namelijk ook achter de echte waarde en wil het terug maar dat gaat natuurlijk niet zomaar.

Replica

Uiteindelijk denkt Valentijn een meesterplan bedacht te hebben: het origineel blijft bij zijn opa en hij laat een kopie van Lord Kingsley at Milton Manor – zoals het schilderij heet – maken voor Henk. Hiervoor schakelt hij Amélie (Bo Maerten) in, die ook gevraagd is om het echte werk op te knappen.

Zoekplaatje

Op Instagram delen de makers van GTST het originele schilderij en de replica ervan. “The game is on! Kun jij de acht verschillen vinden?”, schrijven ze erbij. Het geinige zoekplaatje lokt een hoop reacties uit van fans die druk aan het speuren zijn. “Volgens mij heb ik ze allemaal!”, luidt een van de vele reacties.

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The game is on! Kun jij de 8 verschillen vinden? 🤩 #LordKingsley #gtst #zoekdeverschillen #gameon

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Meneer Harmsen

Kijkers van het eerste moment zou het schilderij bekend voor kunnen komen. In 1997 kreeg Ludo het werk van Bowien (Tanja Jess), die met dat cadeau de kunstliefhebber en -kenner probeerde in te pakken. Maar – hoe kan het ook anders – Ludo en Janine (Caroline de Bruijn) waren toen ook al een ding, en de brunette eiste van Sanders dat hij zou bewijzen dat hij voor haar koos. Om het daad bij het woord te voegen zette Ludo de Lord Kingsley at Milton Manor aan de weg en uiteindelijk werd het gevonden door Govert Harmsen (de overleden Wik Jongsma).

Lees ook
Bevestigd! Stefano Sanders maakt comeback in ‘GTST’ en dít zijn de eerste beelden

Julian

In plaats van het zelf te houden deed meneer Harmsen het doek cadeau aan Julian (Cas Jansen) en Jessica (Katja Schuurman). Het kreeg een plekje in hun nieuwe huis, tot de twee in 1999 afscheid namen van Meerdijk. Ondanks hun relatiebreuk is het schilderij blijkbaar altijd in het bezit gebleven van Julian Verduyn, gezien het in zijn huidige woning in het rommelhok gevonden werd en als prikbord werd gebruikt. Wat de zelfstandige klusjesman duidelijk niet weet, is de waarde van het schilderij: ruim drie ton, die hij goed zou kunnen gebruiken in deze tijden van geldnood.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: still, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee