Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít gevreesde ‘GTST’-personage maakt binnenkort een comeback (en dat zorgt voor keiharde confrontaties)

Dít gevreesde ‘GTST’-personage maakt binnenkort een comeback (en dat zorgt voor keiharde confrontaties)

Dít gevreesde ‘GTST’-personage maakt binnenkort een comeback (en dat zorgt voor keiharde confrontaties)

Fans van ‘GTST’ die de soap via Videoland volgen, hebben het vorige week al kunnen zien, maar vanavond is het moment voor televisiekijkend Nederland ook daar: het verdrietige afscheid van niet één maar drie (!) geliefde personages. Dat we daar een nieuw gezicht voor terugkrijgen wisten we al, maar nu blijkt ook een oude bekende een comeback te maken. En daardoor lopen de gemoederen direct hoog op.

Comeback in ‘GTST’

Er zijn een paar dingen die nooit ophouden in GTST. Vooropgesteld natuurlijk alle drama, maar ook blíjven er maar personages komen en gaan. In de aflevering van dinsdag 16 maart (vandaag al te zien bij Videoland) is er weer een terugkeer te zien van een oud-Meerdijker, al lijkt het erop dat die slechts tijdelijk is.

Let op, spoilers!

Onlangs was al te zien in GTST dat zowel Ludo (Erik de Vogel) als Richard (Edwin Jonker) een getuigenoproep hadden gekregen in de zaak van Valentijn Sanders (Vincent Visser), de kleinzoon van Ludo. Even een opfrisser: hij maakte een tijdje geleden de verkeerde keuze om met Richard in zee te gaan, waardoor de band met zijn opa onder hoogspanning kwam te staan. Uiteindelijk was hij degene die alles te maken had met de verdwijning van Ludo, gezien hij in een worsteling raakte met zijn opa – die overboord sloeg in de Noordzee. Ludo moest daarna maandenlang zijn best doen om onder barre omstandigheden te overleven op een verlaten booreiland, terwijl Valentijn achter slot en grendel verdween. Maar in de uitzending van 16 maart verruilt-ie even de gevangenis voor de rechtszaal.

Keiharde woorden

Wanneer Valentijn op weg naar de zitting zijn opa tegen het lijf loopt, is de sfeer niet bepaald eh, gezellig te noemen. Dat de Sanders-telg er niet op zit te wachten om Ludo en Janine (Caroline de Bruijn) te zien, moge duidelijk zijn. “Rot op”, horen we ‘m dan ook zeggen wanneer Ludo vraagt hoe het met hem gaat. “Jammer dat je het overleefd hebt”, zegt Valentijn zelfs over Ludo’s verdwijning en zijn tijd op het verlaten booreiland. “Wat mij betreft lag je nu op de bodem van de zee.” Valentijn verwijt Ludo dat hij alles kapot heeft gemaakt. Niet alleen zijn leven, maar ook dat van zijn vader Nick (Cristophe Haddad).

Leugens, leugens en nog eens leugens

Nadat-ie Ludo en Janine tegen het lijf loopt, komt Valentijn ook Richard tegen – die zijn inmiddels verloofde Billy de Palma (Lone van Roosendaal) heeft meegenomen naar de zitting. “Ik zal proberen de schade te beperken, maar je weet dat ik niet mag liegen”, aldus het personage van Edwin Jonker. Daarop heeft Valentijn maar één ding te zeggen: “Uit jouw bek komen alleen maar leugens”.

Eind goed, al goed?

Tijdens de zitting blijkt inderdaad – hoe kan het ook anders – dat er een hoop gezwets uit de mond van Richard komt en de boel inderdaad van leugens aan elkaar hangt. Ludo doet – ondanks de keiharde woorden van Valentijn – juist een goéd woordje voor zijn kleinzoon, waarvoor hij na de zitting zelfs bedankt wordt. Valentijn stemt er zelfs mee in om weer bezoek te ontvangen van Ludo en Janine, waarmee de lucht geklaard lijkt te zijn. Toch eh, opmerkelijk na alles wat er gebeurd is.

Lees ook
Bevestigd: niet één maar drie (!) geliefde ‘GTST’-personages vertrekken volgende week uit Meerdijk

Maandtrailer ‘GTST’

De comeback van Valentijn is niet het enige spannende dat GTST-fans kunnen verwachten. Er staat kijkers namelijk weer een paar bloedstollende weken te wachten, zo blijkt uit de maandtrailer van de soap. Te zien is bijvoorbeeld dat Ludo (Erik de Vogel) een behoorlijke zenuwinzinking lijkt te krijgen, maar vermoedelijk óók weer op oorlogspad gaat. Het lijkt er bovendien op dat-ie dat niet alleen gaat doen, maar hulp krijgt om zijn aartsrivalen uit de weg te ruimen. En hoe gaat het intussen verder met Daan en zijn drankprobleem? En de zwangerschap van Demi (Noa Zwan)? De tijd zal het leren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

Beeld: RTL, Instagram