Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fans zien aangepaste ‘GTST’-cliffhanger na aanslag Peter R. de Vries

Fans zien aangepaste ‘GTST’-cliffhanger na aanslag Peter R. de Vries

Fans zien aangepaste ‘GTST’-cliffhanger na aanslag Peter R. de Vries

Videoland-kijkers hebben ‘m vorige week al kunnen zien, maar voor televisiekijkend Nederland was het gisteren ook eindelijk zover. De langverwachte cliffhanger van ‘GTST’ werd uitgezonden, waar maar liefst zo’n 755.000 mensen naar keken. Zij zagen overigens een andere versie van de seizoensafsluiter dan de abonnees van Videoland. RTL maakte dit besluit naar aanleiding van de aanslag op Peter R. de Vries (64), die dinsdagavond plaatsvond.

Cliffhanger GTST

Fans van GTST konden zich donderdagavond opmaken voor de laatste aflevering van het seizoen met zoals altijd weer een loeispannende cliffhanger. De grootste vraag waar soapfanaten mee achterblijven, is natuurlijk: blijft Ilyas (Hamza Othman) in leven? Hij viel immers met een doffe klap op de grond nadat hij in zijn buik werd gestoken met een mes. Dat laatste was niet te zien in aflevering die op RTL4 werd uitgezonden.

Aangepaste versie

De zender besloot na de aanslag op Peter R. de Vries de zogenoemde Nicam-versie (Stichting Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media) uit te zenden, waarin de steekpartij niet te zien is. Deze was al in elkaar gezet om vrijdagochtend als herhaling uit te zenden. Overdag moeten de soapmakers zich namelijk aan andere regels houden, gezien er ook kinderen mee kunnen kijken. Op Videoland is wel nog de oorspronkelijke versie van de zomercliffhanger te zien.

Lees ook
Wist je dat Ludo’s ‘mannetje’ Leon meer kan dan vuile zaakjes opknappen in ‘GTST’? Hij kan… zingen!

Schokkend, maar goed

Hoewel de makers van GTST de aangepaste versie uitzonden op televisie, waren fans nog steeds behoorlijk geschokt door de scènes met Ilyas. Hoe dan ook bestempelden kijkers de seizoensafsluiter wél als een “goede cliffhanger”, zo lieten ze weten via Twitter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

Bron: ANP, Twitter | Beeld: RTL