Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Makers ‘GTST’ hadden bizar verzoek aan Alkan Çöklü voor zijn rol als Amir

Makers ‘GTST’ hadden bizar verzoek aan Alkan Çöklü voor zijn rol als Amir

Thuis & wonen
Makers ‘GTST’ hadden bizar verzoek aan Alkan Çöklü voor zijn rol als Amir

Sinds juni 2017 kennen we Alkan Çöklü natuurlijk als Amir Nazar uit ‘GTST’. Maar voordat hij zijn intrede maakte in de dagelijkse soap, was er nog wel enige onderhandeling nodig. De makers van de serie speelden volgens de acteur namelijk met het idee om hem zijn rol met een accent te laten spelen, maar dat zag hij absoluut niet zitten. Sterker nog, dan had hij de rol geweigerd.

Alkan doet een boekje open over het verzoek en legt uit waarom hij het niet wilde doen. “Ik heb gezegd: in het verhaal woont hij hier al vier jaar, hij is een arts, een intelligente man, dan praat hij echt niet meer met een accent”, aldus de 24-jarige acteur in de Volkskrant. “Ik besloot voor mezelf: als ik deze rol zo moet spelen, doe ik het niet.”

Vluchtelingen

Dat Alkan daarmee een mooie rol op het spel zette, maakte hem niet uit. “Die consequentie had ik ervoor over. Uiteindelijk heb ik met mijn rol kunnen bijdragen aan het beeld dat mensen hebben van vluchtelingen.”

Lees ook
GTST-kijkers ergeren zich aan ‘kinderachtige’ puberpersonages

Bespreekbaar

“In het begin waren er meningsverschillen over de aanwezigheid van een vluchteling in GTST: ingezonden brieven in kranten, kijkers die daar in hun soap niet mee wilden worden lastiggevallen”, schetst ‘Amir’. “Ik heb het hopelijk bespreekbaarder gemaakt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee