Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze ‘GTST’-acteurs zijn de volgende slachtoffers van RTL’s reorganisatie bij de soap

Deze ‘GTST’-acteurs zijn de volgende slachtoffers van RTL’s reorganisatie bij de soap

Deze ‘GTST’-acteurs zijn de volgende slachtoffers van RTL’s reorganisatie bij de soap

Na een hoop kritiek van fans en terugvallende kijkcijfers besloten de makers van ‘GTST’ te snijden in hun personages. Door dit besluit moest niet alleen de 22-jarige Britt Scholte (Kimberly Sanders) het veld ruimen, maar werd ook de 25-jarige Floris Bosma (Rover Dekker) uit de serie geschreven. Het leek even daarbij te blijven, maar niets blijkt minder waar. Er zijn opnieuw twee jonge acteurs de deur gewezen.

Let op, spoilers!

Waar sinds begin dit jaar een nieuw gezin in GTST te zien is, zijn er ook acteurs die hun spullen moeten pakken. Faye Bezemer (19) – die de rol van Lana Langeveld vertolkt – en de 21-jarige nieuwkomer Rein van Duivenboden (Bobby Zwanenberg) zullen binnenkort niet meer terugkeren in de soap. En hun vertrek is “zeer definitief”.

Benieuwd naar toekomst

Faye mocht voor GTST ruim twee jaar lang in de huid van Lana Langeveld kruipen, maar is nu uit de serie geschreven door de makers. “Ik ga het zeker missen, maar ik ben ook heel benieuwd wat de toekomst gaat brengen”, laat ze weten aan RTL Boulevard.

Leerzame ‘GTST’-tijd

Rein was slechts vijf maanden te zien in Neerlands langstlopende soap, maar heeft er naar eigen zeggen veel van geleerd. “Het heeft mij op bepaalde punten uit mijn comfortzone gehaald. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Ik focus nu op nieuwe producties en ben druk aan de weg aan het timmeren met eigen projecten”, aldus het voormalig lid van boyband Mainstreet. “Ik heb onwijs genoten van mijn tijd bij Goede Tijden, Slechte Tijden. Vanaf het eerste moment voelde ik me heel erg thuis op de set, vooral door mijn lieve collega’s.”

Definitief besluit

RTL schrijft dat het vertrek van beide personages “zeer definitief” is. Zo verdwijnt Bobby achter de tralies nadat hij besluit zichzelf aan te geven, iets wat voor Lana moeilijk te accepteren is. Het is voor haar dan ook reden genoeg om naar Berlijn te vertrekken, om daar een nieuw bestaan op te bouwen.

Duurt niet lang meer

Wanneer de twee voor het laatst te zien zullen zijn, is ook meteen bekendgemaakt. Van Duivenboden neemt afscheid in de aflevering van 21 februari, een episode die Videoland-kijkers al gezien kunnen hebben. Op haar beurt zwaait Bezemer op 25 februari af. Deze uitzending is morgen al te zien voor fans die de soap volgen via de streamingsdienst.

Nieuwe gezichten

De soapmakers hebben al laten weten dat de leegte die zal ontstaan door het vertrek van beide personages, snel wordt opgevuld. Binnenkort zullen er dan ook meerdere nieuwe gezichten toe worden gevoegd aan GTST. Wie er een rolletje in de serie hebben bemachtigd en hoeveel nieuwe inwoners Meerdijk krijgt, is nog niet bekend.

De tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Spannonnnde aflevering bij @gtst vanavond…. Gaat Lana, Bobby verlinken? #Meerdijk #GoedeTijdenSlechteTijden

Een bericht gedeeld door Rein van Duivenboden (@rvdofficial) op

Kritiek

Na de exit van Britt en Floris lieten de makers van GTST weten dat het besluit te maken had met alle kritiek waar de soap mee te maken kreeg. Fans vonden de personages steeds jonger worden en konden zich niet meer identificeren met de soap. “Achter de schermen zijn we al een tijdje bezig met het doorvoeren van een aantal veranderingen en daarbij kijken we ook continu naar de samenstelling van de cast. Om nieuwe impulsen door te voeren, zijn veranderingen soms noodzakelijk en ontkom je er helaas niet altijd aan dat je ook mensen moet teleurstellen.”

Lees ook
GTST-kijkers ergeren zich aan ‘kinderachtige’ puberpersonages

Opfrisbeurt

Peter van der Vorst, programmadirecteur bij RTL, kondigde eerder ook al aan dat de verhaallijnen van GTST een opfrisbeurt zouden krijgen. “De cast was heel jong en alle personages leken een beetje op elkaar. Maar dat lag ook aan de aankleding, de kapsels en de luxe kleren.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: RTL, Instagram