Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > GTST-acteurs over corona-maatregelen: ‘We worden niet getest…’

GTST-acteurs over corona-maatregelen: ‘We worden niet getest…’

GTST-acteurs over corona-maatregelen: ‘We worden niet getest…’

Het 31e seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden gaat vanaf vandaag eindelijk weer van start. Wel verliepen de opnames vanwege het coronavirus anders dan normaal. Onze collega’s van NU.nl spraken Caroline de Bruijn (Janine) en Marly van der Velden (Nina) over hoe een gemiddelde ‘GTST-dag’ er op het moment uitziet.

Nog nooit voorgekomen

Toen het coronavirus halverwege maart ook ons land in zijn greep hield, betekende dit ook dat de opnames van GTST per direct gestaakt werden. “Dat was ongekend. GTST is een voortdenderende trein en ineens trekt er iemand aan de noodrem. Net als veel andere mensen dachten we in het begin dat het hooguit een paar weken zou duren, maar dat werd uiteindelijk zo’n drie maanden. Godzijdank konden we in juni weer een beetje opstarten, want er waren geen nieuwe afleveringen meer om uit te zenden. Dat is in de dertig jaar dat GTST bestaat nog niet voorgekomen”, zo vertelt Caroline.

Corona-test

Doordat de corona-maatregelen iets soepeler zijn geworden, mocht er in juni weer langzaamaan gefilmd worden. Met de nodige aanpassingen uiteraard. Zo zijn intieme scènes voorlopig niet aan de orde, draagt de crew incluis visagie mondkapjes en wordt er zoveel mogelijk afstand gehouden. Toch biedt dit geen garantie dat het filmen op deze manier door kan gaan. De acteurs worden namelijk niet getest. “We worden niet getest, omdat de opnames het hele jaar doorgaan en we dan continu getest zouden moeten worden. Uiteraard krijgen we wel een test als we klachten hebben en blijven we dan thuis.”

Lees ook
GTST-acteur Cas Jansen licht tipje van de sluier op: ‘We krijgen in het nieuwe seizoen gezinsuitbreiding’

Verantwoordelijkheid

Het niet laten testen van de acteurs is voorlopig nog goed gegaan, maar het brengt wel heel veel verantwoordelijkheid met zich mee. “We voelen ons uiteraard wel ongelofelijk verantwoordelijk, want als een van ons ziek wordt, ligt de hele productie plat. Iedereen is enorm voorzichtig.” En dat betekent niet alleen op de werkvloer, maar vooral wanneer ze niet op de set staan. Dat dat niet iedereen goed afgaat, bleek wel in het geval van Ferry Doedens. Hij vertelde iedereen nog gewoon te knuffelen, en dat viel bij zijn werkgever niet in goede aarde. Zijn gedrag leidde uiteindelijk zelfs tot ontslag.

Ontslag Ferry Doedens

Hoewel zijn tv-mama en zus de situatie begrijpen, gaan ze Ferry naar eigen zeggen wel heel erg missen. “Ik heb superlang met hem gewerkt, hij is mijn broertje natuurlijk. Gelukkig is hij er nu nog, maar ik ga hem mega missen. Voor mijn personage Nina is het ook jammer dat haar broer verdwijnt. Ik blijf Ferry zeker privé zien en ik weet zeker dat er een afscheidsfeestje komt, als dat kan.” Ook Caroline begrijpt de reden van zijn vertrekt, maar benadrukt het wel heel erg jammer te vinden. “Maar je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt natuurlijk, er zijn wel vaker personages teruggekeerd tenslotte.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story, Televizier | Beeld: GTST