Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Grote chaos en mollende taxichauffeurs – Flair kijkt Wie is de mol? aflevering 1

Grote chaos en mollende taxichauffeurs – Flair kijkt Wie is de mol? aflevering 1

Grote chaos en mollende taxichauffeurs – Flair kijkt Wie is de mol? aflevering 1

Na dagen, weken, maanden wachten was het gisteren eindelijk tijd voor aflevering 1 van Wie is de mol? 2018. En allemachtig, wat was dit een lekkere aftrap. Ruim een uur bomvol spanning en sensatie. Kim van Weering praat je bij.

Opgepast: spoilers XL!

Allereerst even één ding, want geloof niet dat ik de enige ben: heb je ook last van een gek soort kriebel in je buik als je naar WIDM kijkt? Ik kan het nooit helemaal plaatsen maar het hangt ergens tussen het gevoel van verliefdheid, nervositeit en jaloezie in. Het hele seizoen door ben ik – naast het ontmaskeren van de mol natuurlijk – vooral bezig met de kwestie ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik zelf ooit mee mag doen?’ Al las ik van de week dat ze volgend jaar wellicht ook onbekende Nederlanders mee willen laten doen. Dat biedt kansen.

Oh en dan nog een klein puntje twee voordat we écht van start gaan: voor ijzersterke hints en aanwijzingen ben je bij mij níet aan het juiste adres, vrees ik. Ik verdenk in de finale eigenlijk alledrie de overgebleven kandidaten precies evenveel. En als ik het internet afspeur op zoek naar hints denk ik bij elke aanwijzing BRILJANT!, bij de volgende OOK BRILJANT! en zie ik al gauw door de bomen het bos (en de mol) niet meer.

Maar goed, daar gaan we. Dit jaar gaat het me – met jullie hulp – vast (beter) lukken. Ik voel het. Fasten your seatbelts – we gaan je vinden, molletje!

Het thema van deze eerste aflevering was ‘Een verhaal apart’. Eigenlijk vond ik de hele aflevering een verhaal apart, maar dat terzijde. We zien lege hotelgangen en -kamers met een tv die aanstaat. Er worden liedjes in Oost-Europese talen gezongen. Een verrekt spannend muziekje voert de spanning nog even op. Het lijkt verdorie wel een thriller. In slowmotion zien we de kandidaten in duo’s richting hotelkamer lopen. Wacht even, waarom ken ik de helft niet?

Tijd om een bed uit te zoeken. Jean-Marc van Tol (die trouwens een verrekt opvallende drollenvanger draagt – tol, drol, mol?) besluit rechts te gaan liggen want ‘zo ligt hij met zijn vrouw ook altijd’. ‘Gezellig’, antwoordt Jan ongemakkelijk. Op televisie draaien de vreemde beelden rustig door. Emilio vindt het wel gezellig dat ze de tv alvast hebben aangezet. Hallo vrind, je zit in Wie is de mol?! Opletten!

En dan ineens die bekende dubbele camera-click. Het scherm begint te knipperen. Om niet om te vallen van de spanning houdt Jan zich extra goed vast aan het televisiekastje. Daar is Art met de bekende woorden ‘De jacht is geopend’. Speelde Loes Haverkort niet in een serie die zo heette?

Het is tijd voor de eerste opdracht. Uiteraard staat er direct al ‘heel veel op het spel’. In de stad kunnen de duo’s jokers, geld en een kluis vinden. Goede communicatie en wederzijds vertrouwen is essentieel en de oplossing komt ‘van alle kanten’. Voor de duo’s die er niet in slagen de kluis te kraken, volgt de welbekende test en executie. Dat vind ik trouwens klinken alsof je naar huis gaat met een lichaamsdeel minder. Maar wacht even, dat zou betekenen dat er iemand terug naar Nederland gaat zonder Art en de medekandidaten überhaupt gezien te hebben? Are you kidding me?

De twee uur gaan in en de duo’s gaan op pad. Olcay heeft er zin in en spreekt partner in crime Ruben toe: ‘Kom op, makker!’ Ik hoop nu al dat ze gaat winnen. Waarom lopen Olcay en Ruben trouwens in hun regenkleding en Jan en Jean-Marc in korte mouwen? De kandidaten beginnen door de stad te rennen op zoek naar de eerste aanwijzingen. Al snel komen ze erachter wie hun medekandidaten zijn. Maar wacht even, zaten ze dan niet gewoon gezellig samen in één vliegtuig?

Ron wil Loes op een kopje koffie trakteren. Nee dat lijkt mij ook echt een heel handig idee, Ron. Opschieten maat! Olcay herhaalt dat de oplossing ‘van alle kanten’ komt en begint meteen de achterzijde van alle kandidaatkaarten te inspecteren. Hebben ze bij de recherche toevallig niet een plekje voor deze vrouw over?

Trouwens ook een verhaal apart: Jean-Marc weet niet hoe een smartphone werkt, want zo’n ding heeft-ie niet. En waarom draagt de beste man zo’n opvallend zwart mollenbrilletje? De kandidaten die wél snappen hoe een telefoon werkt, beginnen elkaar te bellen. En dan volgt het moment waarop ze erachter komen dat ze helemaal niet in dezelfde stad zitten. ‘Waar zitten jullie in Kiev?’ ‘Kiev? Wij zitten in Almaty, Kazachstan!’ Kippenvel, chaos, alles. Dit is briljant. Het bekende WIDM-introfilmpje start. We zijn begonnen!

Er wordt door de kandidaten druk gepuzzeld en vooral heel veel naar Art gebeld, met name door Stine en Emilio. Die twee lopen sowieso opvallend veel te mollen met teksten als ‘Nee wij kunnen jullie niet helpen. Deze aanwijzingen zijn echt specifiek voor ons’. Right, en bedankt! Stine oppert op de boulevard dat er ook wel eens wat in een vuilnisbak zou kunnen zitten. Lekker gaan graven, meid. Emilio verandert de duidelijke M18-aanwijzing van Art in N18. Toch brengen de twee de opdracht tot een goed einde. Tot in Tbilisi!

De taxichauffeur van Jan en Jean-Marc lijkt wel onderdeel te zijn van het complot van De Mol en handelt tijdens het rondjes rijden in de stad ondertussen vrolijk in sigaretten. Jan beeldt tweemaal een ‘M’ uit als hij vraagt of ergens in Kiev een gouden boog is. Verdacht Jan, verdacht.

Olcay en Ruben gaan als een komeet, net als Bella en Simone. Ron en Loes iets minder – wat lopen die twee te stuntelen. Ik neem aan dat ze zo’n zelfde stapel geld als Jan en Jean-Marc hebben gekregen? Dan was ik meteen met m’n billen in een taxi gesprongen.

En dan volgt de test voor de twee duo’s die de kluis niet hebben kunnen kraken of eigenlijk überhaupt niet hebben kunnen vinden. Treurige muziek en executie voor Ron Boszhard. Maar wacht even, waar blijft dat bekende exitmuziekje? Help. Error. Kortsluiting in de bovenkamer. Trust nobody bij WIDM, maar trust me: Ron komt terug. Hoop ik. Wát een eerste aflevering. En nu weer aftellen tot volgende week.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome