Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Groeien er plots paddestoelen aan je kamerplant? Dít is de reden

Groeien er plots paddestoelen aan je kamerplant? Dít is de reden

Groeien er plots paddestoelen aan je kamerplant? Dít is de reden

Kamerplanten verzorgen is een vak apart. Ze op tijd en voldoende water geven is al een flinke klus, om ze überhaupt in leven te houden is voor sommigen haast onmogelijk. Is het je gelukt en leeft ‘ie nog, maar groeien er plots paddestoelen aan? Dan kan dít de reden zijn. En ja, we leggen je ook uit hoe je dit bijzondere fenomeen kunt verhelpen.

Paddestoelen op je kamerplant

Paddestoelen gedijen het best op warme, vochtige plekken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook ontstaan in een douche waar het te vochtig is. Wanneer je ze in je kamerplan spot, is er dus eigenlijk hetzelfde gaande. “Dit betekent niet dat de grond op enigerlei wijze verontreinigd is”, stelt Joyce Mast, Bloomscape’s resident Plant Mom tegen Well + Good.

Niet schadelijk

De meest voorkomende paddestoel op planten is een kleine gele variant. “Ze kunnen geen kwaad en beschadigen je plant niet”, benadrukt ze.  Ook is het niet schadelijk voor mensen om in een ruimte te zijn waar de ze kleine schimmel groeit, mits je ze opeet natuurlijk.

Lees ook:

Thank us later: met déze tips houd je je kruidenplantjes uit de supermarkt wél in leven

Oorzaak

Maar hoe ontstaan ze? Het blijkt alles te maken te hebben met de verzorging van je plant. Te weinig water is niet goed, maar te veel water blijkt in dit geval de boosdoener te zijn. “Te veel water geven kan de weg vrijmaken voor de groei van paddenstoelen, dus maak de potgrond niet te vochtig”, aldus Joyce Mast.

Voorkomen en genezen

Voorkomen doe je door ervoor te zorgen dat er geen dode bladeren op de potgrond liggen die kunnen gaan rotten. Beginnen bladeren aan de onderkant wat te verkleuren? Knip ze dan af, zodat je er op tijd bij bent. En voel altijd eerst voor het bewateren van je plant of de grond niet al vochtig is. Dan houd je paddestoelen buiten de deur!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well + Good | Beeld: Getty