Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Grijpt jouw kat graag naar kerstballen? Met deze tips houd jij je kat weg van de kerstboom

Grijpt jouw kat graag naar kerstballen? Met deze tips houd jij je kat weg van de kerstboom

Grijpt jouw kat graag naar kerstballen? Met deze tips houd jij je kat weg van de kerstboom

Sinterklaas is uit het land, dus hoog tijd om de kerstboom op te tuigen. Katten vaak ook heel geïnteresseerd in al dat pracht en praal in de boom. Voor je het weet hangt je kat in de kerstboom en moet je gebroken kerstballen opruimen. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw kat ver bij de kerstboom vandaan blijft.

Kat in de kerstboom

Een kerstboom staat altijd gezellig met die mooie kerstballen, feestelijke verlichting en andere versieringen. Katten vinden het maar wat leuk om met al die breekbare ballen en slingers te spelen. Best wel vervelend, want meer dan eens gaat er een kerstbal stuk of zit de kat vast in de kerstboomverlichting. Daarnaast zijn kerstbomen gevaarlijk voor huisdieren. Daarom geven wij je een paar handige tips om je kat weg te houden bij de boom.

1. Zet de kerstboom stevig vast

Probeer de kerstboom heel stevig neer te zetten, zodat de boom niet gaat wiebelen. Dit kun je doen door extra gewicht in de standaard of pot van de kerstboom te doen. Ook is het slim om goede haakjes voor je kerstballen te kopen, zodat ze goed in de takken blijven hangen. Deze tip is ook ideaal als je een hond of kleine kinderen in huis hebt rondlopen.

2. Leg zilverfolie rond de boom

Dit staat misschien iets minder leuk, maar het is wel effectief. Leg vellen zilverfolie rondom de kerstboom. Katten hebben namelijk een hekel aan het geluid van zilverfolie als ze eroverheen lopen. Leg de vellen strategisch neer en je kat wil niet meer in de buurt van al die mooie kerstballen komen.

3. Versier de boom strategischVersier de boom vooral in het midden

Misschien een inkoppertje, maar hang de echt breekbare versiering bovenin of in het midden van de boom. Je kat kan zo veel minder makkelijk bij de mooie versiering en wordt ‘ie ook minder in de verleiding gebracht om met z’n pootjes aan de takken te hangen. Tenzij de kat besluit om in de kerstboom te springen van bovenaf, maar we hopen natuurlijk dat je kat zich zal gedragen.

4. Koop niet-breekbare versiering

Er zijn tegenwoordig super veel mooie kunststof kerstballen te koop, die kunnen wel tegen een stootje. En ze zijn bijna niet van glazen ballen te onderscheiden. Wil je je kerstboom toch wat meer opfleuren aan de onderkant van de boom, kies dan voor strikjes of stoffen linten. Die kunnen niet kapot én vinden katten minder interessant om aan te zitten.

Lees ook
Met je hond of kat lekker in bed slapen? Het is gevaarlijk om met je huisdier het bed te delen

5. Kies een ‘vies’ geurtje bij de boom

Deze tip klinkt misschien gek, maar werkt wel! De geur van citroen of sinaasappel vinden katten heel vies. Het is daarom slim om een sinaasappel of citroen open te snijden en er een kruidnagel in te steken. Plaats het fruit in de buurt van de kerstboom en de kat zal niet meer in de buurt willen komen van de boom vanwege de ‘stank’.

6. Spuit je kat nat

Als de bovenstaande tips helemaal niet helpen, dan is er nog een laatste tip. Zodra de kat in de buurt komt van de kerstboom, spuit je ‘m nat met een plantenspuit. Katten houden niet van water, dus ze natspuiten kan goed helpen als straf. Nu maar hopen dat je kat er van leert en nooit meer in de buurt van de mooie kerstboom wil komen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images