Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Griep of verkouden? Waarom je jouw tandenborstel moet vervangen…

Griep of verkouden? Waarom je jouw tandenborstel moet vervangen…

Griep of verkouden? Waarom je jouw tandenborstel moet vervangen…

Wanneer we herstellende zijn van een griepje of verkoudheid gooien we onze lakens meteen in de wasmachine om zo overgebleven ziektekiemen de deur te wijzen. Maar niet alleen het beddengoed, ook je tandenborstel kun je het beste asap vervangen. Dat zit namelijk zo:

Lees ook: Niet vergeten: je telefoon schoonmaken tijdens het griepseizoen (en dít is de beste manier)

Heb je gezweet in bed vanwege koorts? Dan doe je er inderdaad goed aan de lakens te wassen en de kamer te luchten. Heb je last van diarree of buikgriep gehad, dan is het zaak het toilet te desinfecteren. Heb je moeten overgeven? Dan moet je jouw tandenborstel vervangen en de handdoeken extra wassen. Na enkele weken bevat een tandenborstel namelijk miljoenen bacteriën. Alleen een verkoudheid achter de rug? Dan mag je je tandenborstel laten staan, maar doe je er goed aan je handen alsnog regelmatig te wassen.

Tandenborstel vervangen

Tot slot nog een paar tips voor als jij (of je partner) je niet zo lekker voelt: gebruik je eigen tandenborstel, droog je af met jouw eigen handdoek na het douchen en drink ook niet uit andermans glas. Alleen uit je eigen beker of flesje. En voor de vrouwen, gebruik je eigen lipbalsem. Op deze manier houd je bacteriën buiten de deur.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: goedgevoel.be