Heb je niet zo veel tijd om te koken maar heb je wel trek in een lekkere en gezonde maaltijd? Maak dan deze Griekse spanakorizo. Een lekker rijstgerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.
Griekse spanakorizo
Tijd: 30 min.
Recept voor 2 personen
Dit heb je nodig
- 3 lente-uien
- half blikje tomatenblokjes
- 150 gram rijst
- 200-250 gram spinazie
- een paar takjes verse dille
- snufje zout/peper
- half bouillonblokje
- 100 ml water
Zo maak je het
Snijd de lente-ui in ringen en snijd de verse dille fijn. Giet vervolgens een scheutje olie in een pannetje en bak het uitje aan.
Voeg na circa 2 minuten de spinazie toe. Bak de spinazie een paar minuten mee totdat deze geslonken is. Voeg na een paar minuten het bouillonblokje, water, tomatenblokjes, de rijst en dille toe.
Laat dit nu circa 15 minuten pruttelen totdat de rijst gaar is. Als het goed is, is al het water nu opgenomen en kan het geserveerd worden. Breng de spanakorizo op het laatst nog op smaak met een snufje zout en peper.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie