Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Griekse pastitio

Griekse pastitio

Thuis & wonen
Griekse pastitio

Een lekker Grieks pastarecept. Makkelijk om te maken en super lekker!

Griekse pastitio

Tijd: 30 min. + 30 min. in de oven

Recept voor 6 personen

Dit heb je nodig

  • 400 gram dikke pasta (of een andere pasta zoals penne)
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 2 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte ui
  • halve courgette
  • 1 pakje tomatenblokjes
  • 1 eetlepel oregano
  • snufje zout en peper
  • bechamelsaus
  • 1 ei

Zo maak je het 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Zet dan een grote pan water op voor de pasta. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe en bereid je deze volgens de bereidingswijze op het pakje. Snijd daarna de paprika’s, courgette, het uitje en de knoflook in stukjes. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en giet een scheutje olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe met het gesnipperde uitje en de knoflook en bak het gehakt rul. Voeg daarna de paprika en courgette toe en laat dit ongeveer 2 minuten bakken. Daarna voeg je de tomatenblokjes toe en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen.

Ondertussen maak je de bechamelsaus volgens het recept en voeg je aan het eind aan de bechamelsaus 1 ei toe, zodat de ovenschotel mooi bruin wordt in de oven.

Als de pasta gaar is schep je de helft van de pasta in een grote ovenschaal. Hier overheen de tomaten-gehaktsaus, daarna de andere helft van de pasta.

En als laatste de bechamelsaus over de pasta. De pastitio kan nu voor ongeveer 30 minuten de oven in totdat de bovenkant mooi bruin is geworden.

Tip: je kan in de saus ook minder/meer of andere groenten toevoegen.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee