Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Griekse pasteitjes met prei en feta

Griekse pasteitjes met prei en feta

Thuis & wonen
Griekse pasteitjes met prei en feta

Vind je pasteitjes lekker? Vandaag maken we een Griekse variant. We vullen de pasteitjes met een mengsel van feta, paprika en prei. Als je het lekker vindt kun je ook andere ingrediënten toevoegen als stukjes olijf, rode ui of zongedroogde tomaatjes.

 

Recept voor 2 pasteitjes
Tijd: 15 min. + 20-25 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • 3-4 bladerdeegvelletjes (ontdooid)
  • halve prei
  • 50 gram feta
  • halve paprika
  • 1 tl basilicum
  • snufje zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 220 graden. Vet twee vormpjes in met een beetje boter of olie. Doe een velletje bladerdeeg in een bakvormpje

Snijd de prei, paprika en feta in stukjes. Doe de paprika, prei en feta in een bakje en meng deze met een snufje peper en de basilicum. Vul de vormpjes (waarin al een bodem ligt van bladerdeeg) met de groenten en feta.

Dek de vormpjes af met het laatste velletje bladerdeeg. Smeer de bovenkant van de pasteitjes in met een beetje melk of een beetje ei zodat ze mooi bruin worden. Zet de pasteitjes in de oven voor ongeveer 20-25 min totdat ze mooi bruin en gaar zijn.

Tip: Ik heb zelf wat gaatjes met een vork geprikt in de bladerdeegbodem (voordat je de vulling erop doet). Hier overheen heb ik een dun laagje paneermeel overheen gestrooid. Dit zorgt ervoor dat je geen ‘natte’ bodem krijgt.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee