Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Griekse kofta

Griekse kofta

Thuis & wonen
Griekse kofta

Zet jij vanavond deze Griekse kofta op tafel? Het is een lekker gerecht en de saus kun je serveren met pasta of rijst, net waar je zin in hebt. Binnen 30 minuten staat het gerecht op tafel. Eet je geen vlees? Vervang het gehakt dan door vegetarisch gehakt of falafel. 

Recept voor 2 personen
Tijd: 25-30 min.

Dit heb je nodig:

  • 150 gr gehakt
  • 1 ei
  • 1 tl gehaktkruiden
  • beschuit/paneermeel
  • 1 paprika
  • halve aubergine
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • snufje kaneel
  • snufje zout en peper
  • 150 gr rijst of pasta

Zo maak je het:

Zet een pan water op en kook de rijst of pasta volgens de bereidingswijze op het pak.

Meng vervolgens het gehakt met het ei, de gehaktkruiden en het paneermeel. Vorm met je handen gehaktballetjes. Snijd de ui, paprika en aubergine in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin (je kunt de gehaktballetjes in een aparte pan bakken of bij de saus). Voeg vervolgens de ui, paprika en aubergine toe en bak dit ongeveer 3-4 minuten mee.

Vervolgens voeg je de tomatenblokjes en de kruiden toe en laat je de saus ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.

Daarna is de saus klaar. Serveer de saus met de pasta of rijst.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee