Met een Griekse salade erbij en een stukje vlees waan je je met deze overheerlijke Griekse aardappeltjes uit de oven even helemaal in het warme zonnige Griekenland.
Griekse aardappeltjes uit de oven
Tijd: circa 10 min + 60 min in de oven
Recept voor ongeveer 3-4 personen
Dit heb je nodig
10-12 middelgrote aardappelen
5-6 eetlepels olijfolie
5 eetlepels citroensap
2 theelepels gedroogde oregano
3-4 teentjes knoflook
Snufje zout en peper
100 ml water
Zo maak je het
Begin met het voorverwarmen van de oven op 230 graden. Vervolgens schil je de aardappelen en snijd je deze in partjes.
Haal dan het schilletje van de teentjes knoflook en hak de teentjes in kleine stukjes. Doe de aardappelpartjes en de knoflook in een ovenschaal. Hier overheen doe je de s olijfolie, citroensap, gedroogde oregano, zout en peper. Even goed door elkaar husselen en voeg tot slot 100 ml water toe.
De aardappeltjes kunnen nu voor ongeveer 40-60 minuten de oven in tot ze mooi goudbruin beginnen te kleuren en lekker zacht zijn van binnen. Tussendoor wel even twee keer omscheppen.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie