Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Ordinaire’ grap van Johan Derksen over Hélène Hendriks uit ‘Oranjezomer’ geknipt: ‘Eindredacteur durfde niet’

‘Ordinaire’ grap van Johan Derksen over Hélène Hendriks uit ‘Oranjezomer’ geknipt: ‘Eindredacteur durfde niet’

‘Ordinaire’ grap van Johan Derksen over Hélène Hendriks uit ‘Oranjezomer’ geknipt: ‘Eindredacteur durfde niet’

Presentatrice en -verslaggever Hélène Hendriks heeft hard gewerkt voor waar ze is in de nog steeds door mannen gedomineerde sportwereld. Deze week vertelt ze in Flair dat de discussie volgens haar nooit moet zijn of een man of vrouw het moet doen, maar wie het ’t beste kan doen. Nou, zij dus. Maar zich staande houden in die mannenwereld – en werken met types als Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee – is soms wél een uitdaging.

Terug naar de middeleeuwen

Dat werd maandag maar weer eens duidelijk in het programma De Oranjezomer op SBS6, waar momenteel honderduit gepraat wordt over het EK voetbal. Tijdens de uitzending, die gemaakt wordt bij Slot Zeist, bleek dat er van Johan, René, Wilfred én Hélène posters in middeleeuwse stijl zijn opgehangen in het slot. Johan kon het niet laten even te grappen en groll(oo)en bij het zien van de posters; dat van Wilfred verkoopt hij bijvoorbeeld een klap.

Klein grapje

Maar ook de poster van Hélène laat hij niet met rust, zo geeft hij toe wanneer uit een fragment blijkt dat er een stukje tussenuit geknipt is. “Ik deed ook een leuke grap bij Hélène, maar die durft de eindredacteur niet uit te zenden”, aldus een geniepig lachende Johan. “Ik denk dat Arie Boomsma het seksistisch vindt.” Wilfred zou Wilfred niet zijn als hij niet een beetje zou stoken en dus vraagt hij door: “Wat deed je? Zat je ergens aan?”. Daarop antwoord Johan kort: “Een klein grapje”.

Likken

Wilfred zegt dat zich goed voor te kunnen stellen en betrekt dat René bij het gesprek. “Wat denk je nou dat-ie gedaan heeft? Het is heel ordinair geweest. Het is echt heel ordinair geweest.” René heeft daar blijkbaar meteen een beeld bij: “Waarschijnlijk heeft-ie ergens een likje aan gegeven.” Daarop grapt Johan: “Ja, dat heb ik meegenomen in mijn leven. Ik lik overal aan”. Awkward detail: Hélène zat er het hele gesprek gewoon live bij. Zucht, mannen.

Lees ook
Sportvrouw Hélène Hendriks: ‘Moet niet gaan over of een man of vrouw het moet doen, maar wie het ’t beste kan’

‘Gaan we weer’

Gelukkig kon ze erom lachen. In het interview waar Hélène mee in het nieuwste nummer van Flair staat, noemt de sportvrouw “zich niet gek laten maken” haar grootste talent. “Ik focus op mijn werk en op wat ik moet doen, de ruis eromheen laat ik voor wat-ie is. De ruis over een vrouw zijn in een mannenwereld, wat er op Twitter over mij wordt geschreven, als het over mijn jurk gaat of over mijn decolleté. Pffff, gaan we weer, denk ik dan.”

De Oranjezomer is van 10 juni t/m 11 juli elke dag EK-speeldag van 20.00 tot 20.45 uur te zien met een voorbeschouwing en rond de klok van 23.00 uur om na te praten. Van 12 juli t/m 8 augustus is De Oranjezomer elke dag om 21:30 uur te zien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Still