Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gourmetten met kerst ouderwets? Juist niet!

Gourmetten met kerst ouderwets? Juist niet!

Gourmetten met kerst ouderwets? Juist niet!

Gourmetten met de feestdagen hoort er in Nederland een beetje bij. Het is simpel, maar toch lekker voor jong en oud. Ook lijkt het deze feestdagen nog lang niet te verdwijnen uit onze kersttraditie. We gourmetten zelfs meer dan vorig jaar.

Lees ook: Zo verwijder je gourmetlucht

Dit komt uit een onderzoek van Albert Heijn. Deze supermarktketen ondervroeg hiervoor zo’n duizend volwassenen. Wat bleek? Dit jaar gaat 38 procent van de Nederlanders met kerst gourmetten. Dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar: toen was het nog ‘maar’ 30 procent.

Beste saus
En mocht je nu de beste der sauzen op tafel willen zetten tijdens deze gezellige activiteit, dan komt er een fles als beste uit de test. De Consumentenbond deed onderzoek nar knoflooksauzen en liet een panel van 65 knoflooksausliefhebbers twaalf verschillende proeven. Het resultaat: als je echt voor lekker wil gaan moet je voor die van Plus en Remia gaan.

Vervelende lucht
Het enige grote nadeel van gourmetten blijft de vervelende geur die in huis blijft hangen. Toch kun je dit ook voorkomen. Zo helpt de ramen openzetten en de afzuigkap aanzetten al een hele hoop, maar ook een pannetje met Zwitsal op het vuur kan bijdragen aan minder stank. Lees hier alle tips!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: NRC | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee