Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Goed nieuws voor de batterij van je telefoon

Goed nieuws voor de batterij van je telefoon

Goed nieuws voor de batterij van je telefoon

Blinde paniek wanneer je je oplader bent vergeten of zeul jij altijd powerbanks mee? Dat is mogelijk snel voorbij! Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie is het binnenkort mogelijk om je batterij voor drie maanden op te laden.

Lees ook: Is de batterij van je telefoon bijna leeg? Zo laad je ‘m supersnel op

Drie maanden vol
Ja, dat lees je goed! Aan de Universiteit van Michigan hebben studenten en onderzoekers een nieuw materiaal ontdekt. Magnetoelectric multiferroïsch is een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om de batterij van je smartphone, laptop of tablet op te laden in slechts enkele stroomstoten in plaats van een constante stroom. Met andere woorden: onze telefoons zullen minder energie verbruiken en nog sneller op te laden zijn.

Low power mode
Er wordt zelfs gesleuteld aan de low power mode voor je telefoon. Dit is een stand-by modus die nog spaarzamer is, waardoor de batterij van je telefoon maanden meegaat.

Technologie
Voor de technologie is het van groots belang dat er wordt gezocht naar nieuwe, zuiniger manieren die beter zijn voor het milieu. Naar schattig verbruikt alle elektronica in 2030 de helft van de mondiale energie consumptie.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: MyDomaine, beeld: iStock