Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Goed nieuws: na frissere temperaturen weer zomerweer op komst

Goed nieuws: na frissere temperaturen weer zomerweer op komst

Goed nieuws: na frissere temperaturen weer zomerweer op komst

Even mochten we proeven van warme zomerse temperaturen met een stralende zon, blauwe luchten en geen wolkje aan de hemel. Inmiddels is de temperatuur flink gekelderd, maar dat is gelukkig maar van korte duur. Want Weeronline meldt dat er na het weekend weer warmer zomerweer aanbreekt. 

Wispelturig weer

De afgelopen weken was het extreem warm. Plakkerig warm zelfs, waarbij het ook ná een verlossende regen- en onweersbui nog drukkend warm buiten bleef. De temperatuur tikte op plekken wel 29 tot 31 graden aan, maar daar is inmiddels weinig van over. De zomerse temperaturen zijn ver te zoeken, en de warme zomeravonden lijken alweer tijden geleden. Er wordt dan ook over ‘wispelturig zomerweer’ gesproken, zoals we in Nederland natuurlijk wel gewend zijn.

Warmere temperaturen

Maar zoals het eeuwenoude gezegde gaat: na regen komt zonneschijn. Dat blijkt ook nu weer het geval te zijn, leert een blik op het weerbericht ons. De temperaturen blijven donderdag en vrijdag nog rond de 19 graden hangen, maar daarna begint het er voorzichtig weer wat beter uit te zien. Vanaf zondag is er eindelijk weer zomerweer op komst, en kunnen we weer genieten van warmere temperaturen en gezellige avonden buiten.

Lees ook:
Zo voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zomer

Wispelturig

Weeronline meldt dat het echter wel een wispelturig zomerweer gaat zijn, waarbij we niet te veel moeten hopen op eindeloze dagen warm weer. Het gaat wel behoorlijk warm worden, met temperaturen tussen de 21-23 graden in de kustgebieden tot ruim 25 graden in het binnenland. Er is flink wat ruimte voor de zon, maar ook dagelijks kans op nachtelijke onweersbuien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline | Beeld: Getty