Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Groot nieuws voor alle Homeland-fans!

Groot nieuws voor alle Homeland-fans!

Groot nieuws voor alle Homeland-fans!

Krijg jij ook maar geen genoegen van de wispelturige, soms ronduit onbetrouwbare Carrie Mathison uit Homeland? Dan hebben wij voor jou goed nieuws: de serie krijgt nog ten minste twee nieuwe seizoenen.

De contracten voor seizoen 7 en 8 zijn dus officieel getekend en volgens The Hollywood Reporter neemt actrice Claire Danes ook in deze nieuwste seizoenen de rol van Mathison op zich. Hoera!

Tegenvaller

Er is helaas ook slecht nieuws: het eerstvolgende nieuwe seizoen (seizoen 6) wordt in Amerika pas in 2017 uitgezonden, dus de Nederlandse fans zullen waarschijnlijk nog langer moeten wachten. Showtime, de televisiezender die de serie uitzendt, wil de schrijvers namelijk wat ademruimte geven, zodat ze fris kunnen beginnen aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.

Let op! Hier komen spoilers, niet verder lezen als je niets wilt weten over het aankomende seizoen.

Volgens tijdschrift Variety speelt seizoen 6 zich af in New York en richt het zich op de presidentsverkiezingen. Vooral de 72 dagen tussen de verkiezing en de daadwerkelijke beëdiging van de president zijn volgens Alex Gansa (één van de schrijvers van de serie) een zeer interessante periode. ‘Een nieuwe president, mannelijk of vrouwelijk, zal hoe dan ook een fascinerend karakter zijn,’ zei Gansa eerder al.

Nieuwe ontwikkelingen

Gansa onthulde in hetzelfde interview ook het lot van Peter Quinn, gespeeld door Rupert Friend, die er in het laatste seizoen nogal slecht aan toe was. ‘Peter komt terug, maar hij zal niet hetzelfde zijn. We hebben nog niet besloten hoe we dat gaan aanpakken, maar kijkers kunnen rekenen op drastische impact.’

Hoe moeten we met zo’n cliffhanger wachten tot 2017?

Lees ook: