Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Glazen Huis-dj’s reageren op aanslag in Berlijn: de angst moet niet regeren

Glazen Huis-dj’s reageren op aanslag in Berlijn: de angst moet niet regeren

Glazen Huis-dj’s reageren op aanslag in Berlijn: de angst moet niet regeren

De 3FM-dj’s hebben gisteren in overleg besloten het programma van Serious Request niet te wijzigen. “Het voelt wel gek om nu uit je pan te gaan,” zei Frank van der Lende.

Op het programma gisteravond stond een collectief van bekende dj’s, waaronder Fedde le Grand, Oliver Heldens en DJ Jean. Die laatste toonde overigens aan dat de ongemakkelijke mixsessie bij RTL Live echt te wijten was een de last-minute programmawijziging en niet – zoals geopperd werd op social media – aan het ontbreken van skills.

Halverwege de avond met de dj’s drong het vreselijke nieuws over de aanslag in Berlijn  ook door tot het Glazen Huis. Hierbij reed een – vermoedelijk gekaapte – vrachtwagen in op de kerstmarkt vlakbij de Kurfürstendam. Op dit moment is er sprake van 12 doden en ten minste 50 gewonden. Volgens persbureau Reuters is de opgepakte verdachte een 23-jarige Pakistaan, Naved B, die ongeveer een jaar geleden als vluchteling Duitsland zou zijn binnengekomen.

Muziek

”Het voelt niet helemaal goed nu om een uur te springen en beuken,” zei Domien Verschuuren, maar aan de andere kant gaven beide dj’s aan “terreur niet te willen laten regeren.” Frank gaf aan zich niet te willen laten leiden door angst. “Het gaat ook om muziek om over na te denken. Over het Rode Kruis, maar ook over wat er verder in de wereld gebeurt,” vervolgde hij.

Volgens 3FM werd overigens plaatkeuze voor de rest van de avond wel aangepast vanwege de ontwikkelingen in Berlijn

 

Lees ook:

Bron: Algemeen Dagblad, Volkskrant, 3FM