Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Desperate Housewives’ meets ‘Gilmore Girls’: deze nieuwe Netflix-serie heeft álles wat je wil en meer

‘Desperate Housewives’ meets ‘Gilmore Girls’: deze nieuwe Netflix-serie heeft álles wat je wil en meer

‘Desperate Housewives’ meets ‘Gilmore Girls’: deze nieuwe Netflix-serie heeft álles wat je wil en meer

Een keurig Amerikaans stadje als locatie, een jonge, alleenstaande en extraverte moeder van nét dertig met een slimme, puberende tienerdochter, familie struggles, liefdesperikelen, schooldrama’s en zélfs twee G’s in de titel. Ja, Netflix’ nieuwste bingefavoriet ‘Ginny & Georgia’ lijkt op het eerste gezicht een soort remake van de klassieker ‘Gilmore Girls’. Toch is de serie veel meer dan dat. ‘Ginny & Georgia’ ontpopt zich dankzij een goede dosis ‘Desperate Housewives’-vibes naarmate de afleveringen vorderen van zoetsappige serie tot spannend spektakel. Een must watch, als je het ons vraagt.

Schone lei

Na het overlijden van haar stiefvader verhuist Ginny voor de zoveelste keer met haar moeder en halfbroertje naar een nieuwe stad. Ze belanden in Wellsbury, Massachusetts. Het blijkt daar minder erg te zijn dan verwacht en voor het eerst krijgt ze vrienden én aandacht van niet één maar twee leuke jongens. Ondertussen schaamt ze zich verschrikkelijk voor haar sexy, pas dertigjarige moeder Georgia, die steeds als het nét een beetje goed gaat in haar leven alles overhoop gooit, waardoor ze wéér moeten verhuizen en van vooraf aan moeten beginnen.

Geen standaard zoetsappig drama

In grote lijnen is het drama, dat ook is uitgerust met de nodige humor, realistisch en herkenbaar. Tieners worstelen met school, de verwachtingen van hun ouders, social media en body image. En volwassenen die hun best doen om niet te laten merken dat ze het allemaal niet meer aankunnen. Maar een spannend verleden van moeder Georgia, dat aan de hand van flashbacks wordt verteld, is fictie waar de ‘wanhopige huisvrouwen’ van Wisteria Lane nog een puntje aan kunnen zuigen. We willen niet teveel verklappen, maar achter de perfecte plaatjes gaat on hoop onzekerheid en duisterheid schuil, wat dit op het eerste oog zoetsappige drama nét die extra laag geeft die het nodig heeft.

Lees ook
‘Virgin River’-fans, opgelet: déze hartverwarmende zwijmelserie kun je vandaag nog gaan bingen

#Genieten

Het eerste seizoen van Ginny & Georgia bestaat uit tien afleveringen met de heerlijke lengte van een uur per stuk. En wachten hoeft niet: de serie staat online en is vanaf nú te bingen. Komt dat even mooi uit nu de tv-hit Married At First Sight afgelopen is?! #Genieten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Still