Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gin-tonic-liefhebbers opgelet! Dit is het festival voor jou

Gin-tonic-liefhebbers opgelet! Dit is het festival voor jou

Gin-tonic-liefhebbers opgelet! Dit is het festival voor jou

Als je niet te brak bent van gisteravond, hebben wij het perfecte plan voor jou. In Schiedam wordt namelijk dit weekend het Jeneverfestival gevierd. “Jenever? Ieuw, ik dacht dat we gin-tonics gingen drinken!”

Rustig maar, gin is het hippe zusje van jenever en dat is de organisatoren gelukkig niet ontgaan. Het thema van het festival dit weekend is dan ook ‘Gin City’ -ahem- en de gin zal je in alle vormen en maten om de oren vliegen. Of jij jouw gin nu in een grote vissenkom met veel groen erin drinkt, of gewoon straight up in een longdrink met citroen – op het  Jeneverfestival kom je zeker aan je trekken. En als avontuurlijke meid kan je misschien ook eens een ‘oude klare’ proberen. Het is toch weekend!

gintonic3

Het festival begon gister, maar ook vandaag kun je nog ook proeven van de beste gins van lokale, nationale en internationale distillateurs. Voeg daar nog de nodige demonstraties, workshops, foodtrucks, en live muziek aan toe en je hebt het beeld wel compleet. Oh ja, er is ook nog een cocktailwedstrijd. Altijd lekker als je liever iets zoets wil.

 Van één tot acht kan je festival bezoeken aan de Schiedamse Lange Haven rondom het Jenever Museum. Voor 7,50 euro heb je een kaartje en daar krijg je ook nog twee drankjes bij.
gintonic2
Lees ook:

Bron: Esquire, afbeeldingen: giphy