Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gilke koos op haar 23e bewust om zwanger te worden

Gilke koos op haar 23e bewust om zwanger te worden

Gilke koos op haar 23e bewust om zwanger te worden

Beetje uitgaan, beetje studeren, veel kletsen met je vriendinnen. Een normaal tienerleven. Behalve voor Gilke en Kato: zij wilden (en kregen!) liever een baby.

Lees ook: Ineke (36) is zich sinds een opmerking van een vriendin veel bewuster van haar wallen

‘Waar mijn kinderwens vandaan komt, weet ik niet. Wel was ik altijd al een moederlijk type. Toen ik klein was, heeft mijn vader een zwaar ongeluk gehad. Het zorgende in mij kwam toen al heel erg naar boven. Ik wist dus al dat ik jong moeder wilde worden, maar pas toen ik Steffen leerde kennen, werden die plannen concreet. Ik was zestien en ging naar de pabo. We berekenden dat ik op mijn eenentwintigste zou afstuderen en daarna mocht wat ons betreft ons eerste kind komen. Steffen zag het helemaal zitten: hij is vijf jaar ouder dan ik en hij was er klaar voor. Maar mijn moeder was er minder blij mee. Zij was bang dat ik nooit zou afstuderen. Op een gegeven moment heeft ze er zelfs een serieus gesprek met haar schoonzoon over gevoerd. Steffen heeft haar toen verzekerd dat hij ook wilde dat ik eerst mijn diploma haalde. Mijn kinderwens was zelfs een motivatie tijdens mijn studie: een jaar overdoen en dan nóg een jaar langer moeten wachten op een baby? Dat zou een drama zijn geweest.
Terwijl ik studeerde, kocht Steffen een huis, met de bedoeling om daar meteen na mijn afstuderen te gaan samenwonen en een gezin te stichten. In juni ben ik afgestudeerd en bij hem gaan wonen, in september begon ik met een baan voor de klas en in november was ik zwanger. Een droom die uitkwam, al had ik een vreselijke zwangerschap. Ik ben heel ziek geweest en at zo weinig dat ik zelfs opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Ik woog nog maar vijftig kilo en viel geregeld flauw. In die periode ontdekten ze ook vocht in de longetjes van onze baby, wat op een afwijking kon wijzen. Na wat tests bleek er gelukkig niets aan de hand te zijn, maar een onbezorgde zwangerschap was het niet meer. Dat zet je wel meteen met beide benen op de grond. Ik weet nog dat ik tegen mijn zus zei: ‘Nu weet ik dat je hart écht pijn kan doen.’ Gelukkig ging het snel steeds beter. Ik heb zelfs nog kunnen lesgeven tot de laatste schooldag.’


Het hele verhaal lees je in de nieuwe Flair. Nummer 46 ligt t/m dinsdag 21 november in de winkel.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome