Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gezondere versie banana bread

Gezondere versie banana bread

Thuis & wonen
Gezondere versie banana bread

De Fit & Gezond Challenge is weer begonnen! Doe jij mee? Veel succes! Begin alvast goed met dit recept, want zonder suiker is dit bananenbrood hartstikke gezond. 

Gezondere versie banana bread

Recept voor 6-8 personen
Tijd: 20 min. + 60 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • 220 gram zelfrijzend bakmeel (of volkorenmeel, speltmeel enz)
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 bananen
  • 2 eieren
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels honing
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram gehakte walnoten

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 160 graden. Doe de bananen in een mengbeker en pureer de bananen met een staafmixer. Meng vervolgens in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, snufje zout en de kaneel. Voeg vervolgens de bananen, de eieren, de Griekse yoghurt, de honing en de gehakte walnoten toe en meng alles nogmaals goed door elkaar. Vet een cakevorm in en schep het beslag in de vorm. Zet het bananebrood voor circa 65 minuten in de oven en smullen maar! Tip: mis je nog een beetje smaak? Besmeer dan een plakje banana bread met bijvoorbeeld pindakaas.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Maak ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee