Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Sint Maarten: 5x gezonde traktaties

Sint Maarten: 5x gezonde traktaties

Sint Maarten: 5x gezonde traktaties

11 november is niet alleen de dag dat het lichtje weer branden mag, maar is natuurlijk ook dé ultieme snoepdag. Om onnodig veel suiker en calorieën binnen te krijgen, trakteert Flair op deze ‘gezonde’ traktaties.

Zakjes popcorn

Zakjes chips vallen altijd goed in de smaak bij kinderen, maar wil je een gezond alternatief, kies dan voor popcorn. Een handje zoete popcorn bevat slechts 39 kcal. Maak het extra lekker door de popcorn te verpakken in feestelijke zakjes of doosjes. 

Gedroogd fruit

Mandarijntjes, daar worden veel kinderen niet blij van met Sint Maarten. Maar gezond is het natuurlijk wel. Een goed alternatief is gedroogd fruit, zoals mango, appel en ananas. Ontzettend zoet en verrassend lekker!

Lolly’s

Ok, lolly’s bevatten alsnog veel suikers, maar het voordeel van dit snoepgoed is dat je er wel veel langer meedoet dan een zacht snoepje. Bovendien neem je er ook sneller minder van, wat je heel wat calorieën bespaart. Leuk idee: maak van lolly’s kleine spookjes door er een wit papiertje omheen te vouwen en zwarte oogjes op te tekenen. Scary!

Suikervrije drop

Wist je dat de gemiddelde Nederlander 2 kilo drop per jaar eet? Dat komt neer op ruim 6400 calorieën. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel dropjes op de markt waar geen suikers aan toe zijn gevoegd. In plaats daarvan zijn ze gezoet met (natuurlijke) zoetstoffen, waaronder Stevia. Een tikkeltje gezonder, maar met het aantal calorieën doet het vaak niet veel. 

Mini-muffins

In plaats van zoet kun je ook prima hartige dingen serveren op Sint Maarten. Maak bijvoorbeeld kleine muffins en breng ze op smaak met verschillend fruit, zoals bosbessen en frambozen. Ook lekker is de muffins te versieren met hagelslag. Niet heel gezond, maar bedenk dat je van een muffin wel meteen vol zit.

Meer inspiratie voor traktaties nodig? Check wekelijks onze traktatietips! 

Wat trakteer jij dit jaar met Sint Maarten?