Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gezond chocolade-bananenbrood

Gezond chocolade-bananenbrood

Thuis & wonen
Gezond chocolade-bananenbrood

We bakten al eerder een bananenbrood, maar dit keer gebruiken we een extra ingrediënt dat perfect past bij de banaan: chocolade. Dit chocolade-bananenbrood is niet alleen heel erg lekker, hij is ook nog eens gezond! Je kunt dit brood geheel personaliseren naar je smaak, want er zijn eindeloze mogelijkheden mee. Veel bakplezier! 

Gezond chocolade-bananenbrood

Recept voor 1 cake
Tijd: 15 min. + 45 min. in de oven

Dit heb je nodig

  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 3 grote of 4 kleine bananen
  • 60 gram havermout
  • 2 eetlepels cacao
  • eventueel honing en noten zoals walnoten, amandelen enz.
  • amandelschaafsel

Zo maak je chocolade-bananenbrood

Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in. Het is voor dit recept het handigste (en lekkerste) als je rijpe bananen gebruikt. Heb je die niet, pureer de bananen dan fijn met een vork of een staafmixer/keukenmachine. Meng de gepureerde bananen door de eieren en voeg vervolgens ook de bloem, cacao en havermout toe. Het is lekker om wat fijngehakte noten aan het beslag toe te voegen. Als je een zoetekauw bent, kun je honing toevoegen aan de cake. Giet het beslag in de cakevorm.

Zet het chocolade-bananen brood voor circa 45-50 minuten in de oven.Vind je na het bakken de cake nog niet ‘zoet’ genoeg. Beleg dan een plakje bananenbrood met bijvoorbeeld wat jam.

Tip: het is ook lekker om kokos, blauwe bessen of cranberry’s toe te voegen.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Zie ook:

Shoppen is altijd een goed idee