Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gezellig! Alle basisscholen zouden een moestuintje moeten krijgen

Gezellig! Alle basisscholen zouden een moestuintje moeten krijgen

Gezellig! Alle basisscholen zouden een moestuintje moeten krijgen

Een moestuintje bij elke basisschool: het zou de standaard moeten worden, vindt de regering. Voor de kinderen niet alleen een leuke extra activiteit, maar ook een heel leerzame. En daar gaat het natuurlijk om.

Lees ook: ‘Kinderen die dicht bij een snackbar wonen hebben meer kans op gewichtstoename’

Wat kinderen wel of niet lusten en of ze gezond eten of niet, hebben de ouders vaak in de hand. Maar wat ook kan helpen bij een gezonder voedingspatroon, is een moestuintje. Wanneer er een moestuintje in de buurt is en kinderen daarmee in aanraking komen, kunnen ze namelijk van dichtbij zien waar hun eten vandaan komt. Dat maakt het leuker voor kinderen om gezonder te eten.

Meer aandacht

Het idee komt van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot. Het zou volgens hem geen verplichting moeten worden, maar hij wil dat er meer aandacht komt voor voedsel op scholen. ‘Een moestuin helpt daar zeker bij’, legt De Groot uit. ‘Het is hard nodig, want kinderen eten nu te slecht en hebben vaak geen idee waar hun eten vandaan komt.’

Een gezonder Nederland staat hoog op de agenda van het kabinet. Zo is er 70 miljoen euro gereserveerd om maatregelen te treffen die ervoor moeten.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Metronieuws | Beeld: iStock