Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geweldig: je kan nu ook ijsjes eten als ontbijt

Geweldig: je kan nu ook ijsjes eten als ontbijt

Thuis & wonen
Geweldig: je kan nu ook ijsjes eten als ontbijt

Als het buiten bloedheet is, heb je ’s ochtends geen zin in warme havermoutpap of de zoveelste boterham met chocopasta. Je snakt naar iets fris. Enter: deze ontbijt-ijsjes met yoghurt, fruit en granola. Een doorsnee ontbijtje, maar in een ijskoud jasje.

Ingrediënten: 

  • 2 el honing
  • 2 nectarines, perziken of pruimen, in dunne plakjes
  • 500 ml yoghurt, natuur
  • 2 el abrikozenjam
  • 50 g granola
  • + ijslolly-vormjes

Bereiding:

  • Meng de plakjes fruit met de honing in een magnetron bestendige kom. Plaats gedurende 5 minuten in de magnetron. Laat afkoelen.
  • Meng de yoghurt met de jam.
  • Lepel een laagje van het yoghurtmengsel in de ijslolly-vormpjes. Voeg een lepel van het fruitmengsel toe. Strooi er wat granola over.
  • Voeg nog een laagje van het yoghurtmengsel en het fruitmengsel toe.
  • Plaats de ijsjes minimum gedurende 6 uur in de diepvries.

Tekst: Isa Naeyaert

Lees ook:

Recept: maak je eigen granola!

Recept: makkelijke fruitlolly

Is twee keer per dag ontbijten gezond?

 

Shoppen is altijd een goed idee