Als het buiten bloedheet is, heb je ’s ochtends geen zin in warme havermoutpap of de zoveelste boterham met chocopasta. Je snakt naar iets fris. Enter: deze ontbijt-ijsjes met yoghurt, fruit en granola. Een doorsnee ontbijtje, maar in een ijskoud jasje.
Ingrediënten:
- 2 el honing
- 2 nectarines, perziken of pruimen, in dunne plakjes
- 500 ml yoghurt, natuur
- 2 el abrikozenjam
- 50 g granola
- + ijslolly-vormjes
Bereiding:
- Meng de plakjes fruit met de honing in een magnetron bestendige kom. Plaats gedurende 5 minuten in de magnetron. Laat afkoelen.
- Meng de yoghurt met de jam.
- Lepel een laagje van het yoghurtmengsel in de ijslolly-vormpjes. Voeg een lepel van het fruitmengsel toe. Strooi er wat granola over.
- Voeg nog een laagje van het yoghurtmengsel en het fruitmengsel toe.
- Plaats de ijsjes minimum gedurende 6 uur in de diepvries.
Tekst: Isa Naeyaert
Lees ook:
Recept: maak je eigen granola!
Is twee keer per dag ontbijten gezond?