Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel

Thuis & wonen
Gevulde zoete aardappel

Een simpele, maar gezonde maaltijd met allerlei verschillende en verassende smaken. Deze gevulde aardappel lijkt heel klein, maar vult goed. Ook lekker als je ‘m even in de oven doet met gesmolten kaas. Eet smakelijk!

Gevulde zoete aardappel

Recept voor 2 gevulde aardappels
Tijd: 15-20 min.

Dit heb je nodig:

  • 2 zoete aardappels (of gewone aardappels)
  • 100 gr mais
  • 4 tl creme fraiche
  • halve paprika
  • 1 bosui
  • zout/peper
  • snufje paprikapoeder

Zo maak je het:

Prik met een vork een aantal gaatjes in de aardappels. Leg de aardappels op een bord. Zet de magnetron voor ongeveer 3 minuten aan op 800/900 watt. En draai ze daarna om en dan nog 2-3 minuten op 800 watt. Als de aardappels klaar zijn in de magnetron wikkel je ze helemaal in met aluminiumfolie en laat je ze nog ongeveer 5 minuten nagaren. Ondertussen snijd je de paprika en bosui in stukjes. Snijd vervolgens de zoete aardappels open.

Verdeel 2 tl crème fraiche per aardappel. Hier overheen schep je wat mais, paprika en bosui. Maak het geheel af met een snufje zout, peper en wat paprikapoeder. Serveer de gevulde zoete aardappel met bijvoorbeeld een stukje vlees en een salade.

Tip: ook lekker met een grote witte aardappel

Tip: het is ook lekker om over het geheel een beetje kaas te strooien en de gevulde zoete aardappel vervolgens nog 10 minuten in de oven te doen, zodat de kaas smelt.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee