Normale aardappels kun je vullen, maar zoete aardappels ook! Voor dit recept vul je ze met onder andere hamblokjes en tomaat. Lekker als diner of serveer het als bijgerecht.
Gevulde zoete aardappel met ham en tomaat
Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min.
Dit heb je nodig
- 2 zoete aardappels
- 1 tomaat
- handje hamblokjes
- 2 eetlepels creme fraiche
- snufje peper en zout
- snufje chilipoeder
Zo maak je het
Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Leg de zoete aardappels op een bord en zet je magnetron aan voor 5 minuten op 900 watt.
Na 5 minuten draai je de aardappels om en zet je ze weer voor 5 minuten in de magnetron op 900 watt. Ondertussen snijd je de ham in blokjes net zoals de tomaat. Meng in een bakje de tomaat met de hamblokjes, de crème fraîche, een snufje peper en zout en de chilipoeder.
Als de aardappels goed gaar zijn, snijd je ze horizontaal doormidden en hol je ze een beetje uit. Vul de aardappels met het ham-tomaat mengsel.
Serveer de zoete aardappels met een stukjes vlees/vis en nog wat extra groenten.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie