Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gevulde zoete aardappel met ham en tomaat

Gevulde zoete aardappel met ham en tomaat

Thuis & wonen
Gevulde zoete aardappel met ham en tomaat

Normale aardappels kun je vullen, maar zoete aardappels ook! Voor dit recept vul je ze met onder andere hamblokjes en tomaat. Lekker als diner of serveer het als bijgerecht. 

Gevulde zoete aardappel met ham en tomaat

Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min.

Dit heb je nodig

  • 2 zoete aardappels
  • 1 tomaat
  • handje hamblokjes
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • snufje peper en zout
  • snufje chilipoeder

Zo maak je het

Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Leg de zoete aardappels op een bord en zet je magnetron aan voor 5 minuten op 900 watt.

Na 5 minuten draai je de aardappels om en zet je ze weer voor 5 minuten in de magnetron op 900 watt. Ondertussen snijd je de ham in blokjes net zoals de tomaat. Meng in een bakje de tomaat met de hamblokjes, de crème fraîche, een snufje peper en zout en de chilipoeder.

Als de aardappels goed gaar zijn, snijd je ze horizontaal doormidden en hol je ze een beetje uit. Vul de aardappels met het ham-tomaat mengsel.

Serveer de zoete aardappels met een stukjes vlees/vis en nog wat extra groenten.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Probeer ook eens deze recepten:

Shoppen is altijd een goed idee