Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gevulde paprika’s met tonijn

Gevulde paprika’s met tonijn

Thuis & wonen
Gevulde paprika’s met tonijn

Eindeloos te varieren, deze paprika’s. Als je niet van paprika’s houdt, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor tomaat of courgette.

Gevulde paprika’s met tonijn

Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min. + 20 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • 2 paprika’s
  • bakje cherrytomaatjes
  • 250 gr tonijn uit blik
  • halve rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl peterselie
  • snufje zout en peper
  • geraspte kaas

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Wij serveren de gevulde paprika’s met rijst. Als de paprika’s ook met rijst wil serveren, dan zet je een pan water op en kook je de rijst. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens de ui en cherrytomaatjes in stukjes en doe die in een bakje. Voeg een fijngesneden of uitgeperst teentje knoflook toe, net zoals de tonijn uit blik en de kruiden. Meng alles goed door elkaar. Leg de halve paprika’s op een bakplaat of in een ovenschaal. Vul de paprika’s met het tonijnmengsel. Verdeel een handje geraspte kaas over de gevulde paprika’s. Zet de gevulde paprika’s voor ongeveer 20 minuten in de oven en serveer ze met rijst. Je kunt de gevulde paprika’s ook serveren met aardappels of pasta.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee