Deze week plaatsen we Griekse recepten en dan mag ook dit recept ook zeker niet ontbreken. Het is een traditioneel Grieks recept voor gevulde aubergine. Je kunt variëren met de vulling, maar ook deze vulling is echt een aanrader!
Gevulde aubergine
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
1 aubergine
150 gr gehakt
200 gr tomatenblokjes
halve ui
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
zout/peper
geraspte kaas of feta
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine doormidden en hol beide helften uit met behulp van een mes en/of lepel. De binnenkant van de aubergine snijd je vervolgens in stukjes. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens het uitje, de knoflook en de binnenkant van de aubergine toe. Bak dit circa 3-4 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes en de kruiden toe. Laat dit nog 5 minuutjes pruttelen. Vul de uitgeholde aubergines met de saus. Verkruimel een beetje feta over de gevulde aubergines of wat geraspte kaas. Dek de aubergines af en zet de aubergines voor circa 40 minuten in de oven. Serveren met rijst of aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie