Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gevulde aubergine

Gevulde aubergine

Thuis & wonen
Gevulde aubergine

Deze week plaatsen we Griekse recepten en dan mag ook dit recept ook zeker niet ontbreken. Het is een traditioneel Grieks recept voor gevulde aubergine. Je kunt variëren met de vulling, maar ook deze vulling is echt een aanrader!

Gevulde aubergine

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

1 aubergine
150 gr gehakt
200 gr tomatenblokjes
halve ui
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
zout/peper
geraspte kaas of feta

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine doormidden en hol beide helften uit met behulp van een mes en/of lepel. De binnenkant van de aubergine snijd je vervolgens in stukjes. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens het uitje, de knoflook en de binnenkant van de aubergine toe. Bak dit circa 3-4 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes en de kruiden toe. Laat dit nog 5 minuutjes pruttelen. Vul de uitgeholde aubergines met de saus. Verkruimel een beetje feta over de gevulde aubergines of wat geraspte kaas. Dek de aubergines af en zet de aubergines voor circa 40 minuten in de oven. Serveren met rijst of aardappeltjes.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee