Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Getest | Bakolie

Getest | Bakolie

Thuis & wonen
Getest | Bakolie

Ze zijn er in alle soorten, maar welke bakolies zijn nu fijn om mee te bakken, braden en wokken? En hoe is de smaak? Flair testte er twee.

bakolie-1-a

Wat?

Extra Virgen Spaanse olijfolie, Carbonell

Conclusie?

Er staat op de fles dat-ie voor salades en dressings is en dat je ’m kunt gebruiken als smaakmaker. Daar is-ie inderdaad heel geschikt voor (fruitige smaak, fijne geur), maar deze olie is minstens zo goed om mee te bakken en wokken. Het vlees, de vis en de groente die je ermee (roer)bakt, krijgen ook een vleugje van die lekkere smaak mee. Als je liever geen smaakje van de olie mee wilt krijgen, kun je misschien beter voor een andere kiezen. Deze is iets minder geschikt als je op hoog vuur wilt bakken of wokken.

getest-header-2

Wat?

Puur & eerlijk Biologische zonnebloemolie, Albert Heijn

Conclusie?

Deze olie is vooral heel goed als je een Oosters gerecht wilt maken. Heerlijk, groente in de wok, al dan niet een stukje vlees of vis erbij en hup, dat vuur op hoog. Ook als je de pan sterk verhit, blijft de olie zijn werk doen. Als je geen sterke bijsmaak van een olie wilt, zit je met deze zonnebloemolie goed.

Shoppen is altijd een goed idee