Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Culinair hoogstandje: Geroosterde aardbeien-rabarberjam met vanille en rozenwater

Culinair hoogstandje: Geroosterde aardbeien-rabarberjam met vanille en rozenwater

Culinair hoogstandje: Geroosterde aardbeien-rabarberjam met vanille en rozenwater

Bosbessen, kruisbessen, bramen… Het lekkers hangt hoogzomer met trossen aan de struiken. Tijd voor een rondje tuin of markt en dan de keuken in. Dan kun je deze heerlijke geroosterde aardbeien-rabarberjam met vanille en rozenwater maken.

Recept voor geroosterde aardbeien-rabarberjam met vanille en rozenwater

Voor 1 liter | Bereiden 1 uur en 30 minuten + afkoelen

Benodigdheden

  • 600 g aardbeien, kroontjes verwijderd
  • 400 g rabarber, schoongemaakt en in stukjes
  • 350 g suiker • sap en rasp van 1 (biologische) citroen
  • 1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden, merg eruit geschraapt
  • 1-2 el rozenwater
  • Extra • goed schoon­gemaakte en gesteriliseerde potten

Lees ook
Het betere blikvoer: recept voor Vietnamese krabkoekjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de aardbeien, rabarber, suiker, het citroensap en de -rasp, de vanille en het rozenwater op een grote bakplaat met opstaande rand. Zorg ervoor dat alles in één laag uitgespreid op de plaat past, gebruik anders twee platen. Bak in het midden van de oven 1,5 uur of tot bijna al het vocht is verdampt. Schep de jam meteen in de gesteriliseerde potten. Vul het liefst tot de rand, sluit de potten direct goed af en laat ze omgekeerd afkoelen. De jam stijft pas op tijdens het afkoelen.

Tip Houd je niet zo van rozenwater? Je kunt het ook weglaten.

Best of the rest

Nog veel meer van deze heerlijke recepten vind je in Dosia plukt bessen.

cover-kookboek

Dosia Brewer, € 34,99 fontaineuitgevers.nl  

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.