Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze gerechtjes mogen volgens Flair-columniste Miljuschka niet ontbreken op de paastafel

Déze gerechtjes mogen volgens Flair-columniste Miljuschka niet ontbreken op de paastafel

Thuis & wonen
Déze gerechtjes mogen volgens Flair-columniste Miljuschka niet ontbreken op de paastafel

Afgelopen week was Flair uitgenodigd bij Flavours Amsterdam om samen met onze eigen columniste Miljuschka Witzenhausen, Jill Schirnhofer en de chef van Hertog IJs de ultiéme paasbrunch te maken. Met veel lekkers waar we spontaan van begonnen te watertanden, knutselden we de leukste gerechtjes in elkaar. Deze drie recepten staan dan ook perfect op de tafel tijdens de paasbrunch en kan je lekker samen klaarmaken!

Deconstructed Karamel Cheesecake Paasijs

Ingrediënten voor 2-3 personen:

Voor de vulling:

  • 1 bak 900 ml Hertog Karamel Cheesecake ijs
  • 175 gr naturel roomkaas
  • 125 ml slagroom
  • 60 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de decoratie:

  • een groot paasei (verticaal gehalveerd zodat je een mooie schaal krijgt)
  • 1 pak chocolate salted caramel cookies
  • zakje gezouten/karamel popcorn
  • 1 reep pure chocolade

Voor de karamelsaus:

  • 125 g suiker
  • 3 el water
  • 125 ml slagroom (op kampertemperatuur)
  • 60 g boter
  • 1 theelepel grof zeezout

Extra benodigdheden:

  • ijsbolschep
  • spuitzak met gladde spuit
  • kwastje
  • steelplannetje

Bereiding

  1. Breng voor de karamelsaus de suiker met het water op middelhoog vuur aan de kook. Ga af en toe met een nat kwastje langs de rand van de binnenkant van de pan om te voorkomen dat de karamel bitter wordt door te vroeg gekarameliseerde suiker. Wacht tot de suiker koperkleurig is (ongeveer na een minuut of vijf) en roer dan met een brandschone garde door de karamel. Voeg de room toe en laat de karamel al zachtjes kokend in de room oplossen. Roer als laatste de boter erdoor en laat vervolgens afkoelen. Breng vervolgens de karamelsaus op smaak met zeezout.
  2. Klop de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker tot yoghurtdikte. Roer de roomkaas met iets glad en meng de roomkaas met de slagroom. Schep de roomkaasvulling in een spuitzak met een gladde spuit.
  3. Spuit een klein toefje vulling op een bord en leg hierop een helft van het paasei zodat deze vast ligt op het bord. Schep 6 bollen Hertog gezouten karamel ijs in het paasei en spuit op de lege plekjes kleine dotjes roomkaasvuling.
  4. Breek twee koekjes in drie stukken en steek deze in het ijs, decoreer verder af met de popcorn en karamelsaus. Schaaf als laatste een beetje chocolade over het ijs. Smullen maar!

Paasrol met ijs

Ingrediënten voor 4 personen

Voor het cakebeslag:

  • 4 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g fijne suiker
  • 30 g boter gesmolten
  • 1 theelepel bakpoeder

Voor de botercrème:

  • 250 ml melk
  • 20 g custardpoeder (1 volle eetlepel)
  • 20 g suiker (1 eetlepel)
  • 200 g boter
  • 60 g witte basterdsuiker (3 eetlepels)

Extra nodig:

  • 1 bak Hertog Yoghurt Bosvruchten ijs 900 ml
  • keukenmachine
  • bakplaat

Bereiding

  1. Meng de bloem met het bakpoeder. Splits de eieren en klop de eiwitten in een keukenmachine samen met de suiker stijf. Spatel de eierdooiers door het stijfgeklopte eiwit en spatel vervolgens de bloem erdoor. Spatel als laatste de gesmolten boter door het cakemengsel.
  2. Vet een bakplaat van 40 bij 30 cm in en leg hierop een vel bakpapier zodat de plaat geheel bedekt is. Giet het mengsel op de plaat en spreid deze gelijkmatig over de hele plaat uit.
  3. Bak de cakeplaat in 15 min op 160 graden hetelucht. Haal de cakeplaat met het bakpapier eronder van de bakplaat en leg er een vochtige theedoek overheen zodat deze tijdens het afkoelen niet uitdroogt.
  4. Leg de cakeplaat op een schoon vel bakpapier en snij de plaat in de lengte doormidden zodat je twee helften van 20cm overhoudt. Leg de kortste kant voor je en snij de randen eventueel bij zodat alles mooi recht is. Schep 4 bollen ijs op de cakeplaat, ongeveer 2cm van de rand en rol deze vervolgens op. Trek de rol met het bakpapier strak en rol hem nog even na zodat deze mooi rond is. Doe hetzelfde met de andere helft. Leg de rollen in het bakpapier in de diepvries.
  5. Meng ondertussen het custardpoeder met 4 eetlepels melk en roer ze goed, zodat er geen klonters meer in zitten. Breng de rest van de melk met de room en de suiker aan de kook. Giet het hete mengsel bij de custard en roer goed. Doe het geheel terug in de pan en breng vervolgens aan de kook. Kook 1 minuutje zachtjes door. Stort de custard op een platte schaal en laat afkoelen.
  6. Klop de boter en een mixer glad en zacht. Doe de basterdsuiker erbij en klop de boter luchtig. Meng als laatste de afgekoelde custard erdoorheen.
  7. Neem tenslotte je rollen uit de vriezer en uit het bakpapier en strijk deze met de botercrème glad af (kan met een spatel), raspe er witte chocolade overheen en decoreer verder af met ‘paasversiering’. Denk aan chocolade eitjes, fruit of eetbare pareltjes.

Paaskoekjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pakje ronde galetten (koekjes voor bij het ijs)
  • eiwit glazuur of suikerglazuur in eigen gekozen kleurtjes (zelf te maken of gewoon kopen in de supermarkt)
  • spuitzakken met zachte mondjes (evenveel als er kleuren eiwitglazuur zijn)
  • 2 à 3 blokjes witte chocolade
  • klein pannetje
  • satéprikkers
  • een schaar

Bereiding

  1. Knip de ronde galetten lichtjes bij zodat ze een ovalen ei-vorm krijgen. Doe het eiwitglazuur in een van de spuitzakken en draai vanboven goed aan. Volg de lijn van je koekje met de kleur eiwitglazuur naar keuze, zo kan je daarna makkelijker invullen.
  2. Vul je koekje op met kleur naar keuze en schud ‘m even zodat je een mooi geheel krijgt. Versier nu met andere kleuren, parels of chocolade je koekje verder. Laat ze 5 à tien minuutjes drogen.
  3. Doe de witte chocolade in het kleine pannetje en zet het op een laag vuurtje. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is en doe het in een klein kommetje. De witte chocolade zal dienen als lijm.
  4. Als de koekjes gedroogd zijn, draai je ze voorzichtig om. Doop een satéprikker in de witte chocolade en leg hem op de achterkant van je koekje. Doe er daarna nog een klein lepeltje overheen zodat hij zeker goed blijft zitten. Nu laat je ze weer even drogen. De paaskoekjes kan je achteraf ook in je paasrol prikken!

Vrolijk pasen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Shoppen is altijd een goed idee