Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het ‘MAFS’-fragment waar iedereen op wachtte: ‘Sjetal’ bestelt ‘échte Turkse kapsalon’ in Turkije

Het ‘MAFS’-fragment waar iedereen op wachtte: ‘Sjetal’ bestelt ‘échte Turkse kapsalon’ in Turkije

Thuis & wonen
Het ‘MAFS’-fragment waar iedereen op wachtte: ‘Sjetal’ bestelt ‘échte Turkse kapsalon’ in Turkije

Oh, oh, oh, wat is het toch een feest; twee afleveringen van ‘Married At First Sight’ per week. Tot nu toe hét hoogtepunt opnoemen is een onmogelijke taak – er zijn al tig memorabele fragmenten de revue gepasseerd dit seizoen. Maar één van de pareltjes is toch wel dat Chantal in het vliegtuig naar Turkije fantaseert over wat ze gaat eten tijdens haar huwelijksreis: in íeder geval een ‘echte Turkse kapsalon’. Menig kijker hoopte dat dat nog een vervolg zou krijgen en dinsdagavond was het zo ver.

Chantalya

Wanneer Chantal en Henk neerploffen op het zoveelste terrasje in Antalya (door een enkele twitteraar inmiddels omgedoopt tot ‘Chantalya’), is het grote moment daar: ‘Sjetal’ heeft weer kapsalon-cravings, trekt de stoute slippers aan en bestelt het oer-Rotterdamse gerecht kapsalon bij een Turkse ober.

Chantal neemt geen genoegen met ‘nee’

Maar terwijl Nederland het uitgiert op de bank voor de tv, krijgt de ster van dit MAFS-seizoen het tot ieders verbazing potverdikke nog voor elkaar ook. De bijna zichtbare vraagtekens boven het hoofd van de ober – die zich bijna lijkt te gaan schamen dat hij dit gewéldige, écht Turkse gerecht dat we in Holland aan de lopende band bestellen bij Turkse restaurants niet kent – worden met grof geweld weggewuifd door Chantal.

Kapsalon Chantal

Ze legt hem in geuren en kleuren uit wat dat nou is, zo’n Turkse kapsalon, en ja hoor… De beste man komt niet veel later naar buiten met bord eten dat volgens Chantal toch echt wel “98 procent gelijk is” aan de Hollandse variant die ze gewend is. En geloof het of niet; het personeel vindt het hele gebeuren zo prachtig, dat het prutje ook nog eens een plekje op de kaart krijgt: ‘Kapsalon Chantal’. We kunnen niet anders zeggen, dit is weer prachtige televisie en wederom stroomt Twitter vol met reacties.

De tekst gaat verder onder de tweets.

#StayStrongHenkie

Hoewel de kapsalon de show steelt, gaat het uiteindelijk natuurlijk om de liefde in MAFS. Die is bij Chantal en Henk inmiddels echter héél ver te zoeken. Na een hoopvolle huwelijksnacht lijkt het toch steeds minder te boteren tussen de twee. Kijkers hopen nog steeds dat Henk de benen neemt, “want die verdient zóveel beter”, maar hij houdt, ondanks dat hij het pittig vindt en zelfs even natte ogen kreeg, nog stug vol.

Moet dat nou, mensen?

Ondertussen wordt Chantal steeds harder de grond in geboord op social media. Natuurlijk, we hebben allemaal even lol gehad om de ietwat aanwezige ‘wenkies’ en ja, je mag best iets zeggen over haar misschien onredelijke gedrag naar Henk toe. Maar Twitter pakt Chantal inmiddels op elk puntje dat ze kunnen vinden. Haar kledingstijl, haar tattoos, haar kapsel #kapsalon. Ja, naast meelevende gedachten haalt MAFS ook een enorme bak narigheid in de mens naar boven. Of dat nou zo nodig is…

Rollen omgedraaid

Deze ‘match’ lijkt uit te groeien tot een grote inschattingsfout van de experts. Zeker nu we zagen dat niet alleen Chantal zich constant ergert aan Henk, maar dat de rollen langzaam omdraaien. Hij vindt dat ze teveel op haar mobieltje zit en moet stoppen met steeds die WiFi-code vragen wanneer ze ergens gaan eten, iets waar Chantal het uiteraard niet mee eens is. We wachten weer met smart de afleveringen van komende week af: wij gokken wederom op vuurwerk!

Bekijk hier de aflevering terug.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL, Superguide | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee