Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: vrouwen hebben gemiddeld 23 paar schoenen in hun kast staan

Bewezen: vrouwen hebben gemiddeld 23 paar schoenen in hun kast staan

Bewezen: vrouwen hebben gemiddeld 23 paar schoenen in hun kast staan

Vrouwen en schoenen, we kunnen er vaak geen genoeg van hebben. Sneakers, hakken, laarzen en ga zo maar door. Maar hoeveel schoenen heeft een vrouw gemiddeld eigenlijk?

Schoenenverzameling

Onder elke outfit een bijpassende schoen, overdreven? Nee zeker niet. Totdat je tot de conclusie komt dat als je alle schoenen bij elkaar op telt, je ongeveer elke maand op andere schoenen loopt. Uit het onderzoek van Nelson met 500 Nederlandse vrouwen, is gebleken dat er veel meer vrouwen zijn met zo’n grote schoenencollectie. Schuldig hoeven we ons dus niet te voelen. Gemiddeld heeft de Nederlandse vrouw namelijk zo’n 23 paar schoenen in de kast staan. En dat is het nog niet, want gemiddeld acht paar schoenen in de schoenenkast worden niet of nauwelijks gedragen. Toch wel shocking.

Zelfverzekerder

Vrouwen zullen vrouwen niet zijn als ze het hierbij laten. Eén op de vier vrouwen schaft ongeveer 4 paar nieuwe schoenen per jaar aan. De prijzen van deze schoenen liggen tussen de vijftig en honderd euro per paar. Er zijn zelfs vrouwen, zo’n twintig procent, die bereid zijn om meer geld uit te geven aan een paar schoenen. Uit het onderzoek blijkt ook dat nieuwe schoenen zorgen voor een geluksgevoel. Vijfennegentig procent van de vrouwen zijn zelfverzekerder wanneer ze met mooie schoenen lopen.

Lees ook
Spinnentijd: er zitten gemiddeld alleen al 13 kruisspinnen in je tuin op dit moment

Comfort

Het is duidelijk waar de Nederlandse vrouwen het liefste op lopen, want vierenveertig procent van de Nederlandse vrouwen loopt het liefste op enkellaarsjes. Dat is bijna de helft van de vrouwen! De opvolger van de enkellaarsjes zijn met 23 procent de sneakers. Comfort is blijkbaar erg belangrijk onder de Nederlandse vrouw. Kijkend naar de kleur is zwart het populairst. Ook wel logisch, want dat is met alles te combineren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images