Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gele paprikasoep

Gele paprikasoep

Thuis & wonen
Gele paprikasoep

Heb je al eens paprikasoep gemaakt? Vandaag maken we een gele paprikasoep met kerrie. Serveer het met een broodje en klaar is je gerecht. Ook lekker voor tijdens de lunch!

Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 2 gele paprika’s
  • 2 aardappels
  • 600 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl kerriepoeder
  • snufje zwarte peper
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • scheut kookroom

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd de aardappels en paprika’s in stukken. Snipper ook het uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de paprika’s en het kerriepoeder toe. Bak dit ongeveer 4-5 minuten.

Na 4-5 minuten voeg je de blokjes aardappel, het water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer 15-20 minuten pruttelen.

Voeg op het laatste moment een snufje peper en wat kookroom toe. Pureer vervolgens de soep. Zelf vind ik het lekker als de soep niet helemaal glad gepureerd is. Serveer de soep met een broodje en smullen maar.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee