Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Door deze tip bespaar je veel geld op je bruiloft

Door deze tip bespaar je veel geld op je bruiloft

Thuis & wonen
Door deze tip bespaar je veel geld op je bruiloft

Tijdens het plannen van je bruiloft kom je erachter dat de kosten alleen maar oplopen. Toch is er een oplossing om veel geld te besparen. Maar daarvoor moet je wel aardig wat inleveren…

Lees ook: Trouwkiekjes: een kijkje in de bruiloft van Denise en Arjen

Want het kan aardig wat schelen als je nog eens goed naar de gastenlijst kijkt en wat mensen (helaas) niet uitnodigt. We weten het, het is lastig. Je wil ook niemand voor het hoofd stoten. Maar hoe meer genodigden, hoe duurder jouw grote dag wordt. Natuurlijk hangt het niet alleen daar vanaf, toch kan een kleiner aantal mensen flink schelen in bijvoorbeeld de catering, de locatie en uitnodigen.

Kiezen of delen

Alleen, hoe bepaal je nu wie er wél of niet mag komen? En hoe zit het met de gasten van jouw partner? Om ruzie te voorkomen is het handig om duidelijke afspraken te maken. Want je kunt gaan voor ieder 50/50 qua genodigden of beslissen dat de een meer mag dan de ander. Zolang je daar alle twee maar tevreden mee bent.

Categorie

Als je daar uit bent, dan begint het echte werk pas. Om goed te snoeien in jouw gastenlijst, kun je mensen in categorieën opdelen. Hierin bepaal je waar je mensen van kent (bijvoorbeeld een sportklasje) en hoe goed je ze kent. Op deze manier kun je dan beslissen dat je een hele groep niet uitnodigt, zodat je ook niemand voor het hoofd stoot. Ook kan je alleen gaan voor mensen die jullie allebei kennen, om ongemakkelijke eerste ontmoetingen te voorkomen. Maar de laatste tip is toch wel het belangrijkst: nodig alleen mensen uit die je wil uitnodigen. Het is jullie grote dag en je zou je niet verplicht moeten voelen om personen op de gastenlijst te zetten omdat het zo zou horen.

Bron: Flair.be | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee