Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vanaf nu nooit meer vergeten: dít is het geheime ingrediënt van Jamie Oliver voor de perfecte lasagne

Vanaf nu nooit meer vergeten: dít is het geheime ingrediënt van Jamie Oliver voor de perfecte lasagne

Vanaf nu nooit meer vergeten: dít is het geheime ingrediënt van Jamie Oliver voor de perfecte lasagne

Van pizza tot spaghetti bolognese, pasta carbonara en natuurlijk lasagne: we zijn maar wat dol op de Italiaanse keuken en al het comfort food dat erbij komt kijken. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een écht lekkere lasagne uit de oven tovert, waarbij je je vingers aflikt? Jamie Oliver deelt zijn geheime ingrediënt en als we hem mogen geloven, is dat er één om nooit meer te vergeten in je recept.

Geheim ingrediënt lasagne

Lasagnebladen, gehaktsaus en vooral heel veel kaas: we hebben het Italiaanse gerecht allemaal weleens op tafel getoverd, of het nou met behulp van pakjes en zakjes is of niet. Ten eerste: die voorverpakte sausmix heb je écht niet nodig; met verse kruiden en passata kom je al een heel eind. Daarnaast kun je het geheime ingrediënt van Jamie Oliver toevoegen, om nóg meer smaak en diepgang aan je gerecht te geven.

Níet alleen gehakt gebruiken

In een video voor zijn eigen YouTube-kanaal laat de Britse tv-kok zien hoe hij zijn favoriete lasagne in elkaar draait. Hij vertelt niet alleen gehakt te gebruiken voor zijn saus, maar óók twee kleine blikjes linzen. Uiteindelijk proef je volgens Jamie het verschil tussen de linzen en het vlees niet (misschien wel zo fijn voor de kids), maar krijgt je lasagne wél een veel vollere smaak. Daarnaast zijn de peulvruchten onwijs gezond. Zo zitten ze bomvol vitamines, mineralen en eiwitten. Win-win, dus.

Lees ook
Om vanavond nog na te maken: Britse royals delen recept voor koninklijke pannenkoeken

Nóg een verrassende smaakmaker

Eerder ontdekten we al een ander trucje om je pastasaus zo lekker mogelijk te maken. Volgens de Britse supermarktketen Sainsburry’s zou koffie namelijk hét ingrediënt zijn om ‘m nog voller en intenser te laten smaken. En nee, je giet dan niet gewoon een kopje in de pruttelende pan, maar kunt het ‘t best op déze manier doen. Smakelijk!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Getty Images