Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gehaktpannetje

Gehaktpannetje

Thuis & wonen
Gehaktpannetje

Heb je een keer geen zin om uitgebreid te koken of om veel vies te maken? Vandaag heeft Sofie een lekker eenpansgerecht: namelijk een gehaktpannetje met courgette, paprika en aardappel. Voeg vooral andere of meer groenten toe om het gerecht naar je zin te maken.

Dit heb je nodig:

Tijd: 25 min.
Recept voor 2 personen

1/4 courgette
4/5 aardappels (voorgekookt)
halve paprika
150 gram gehakt
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
2 eetlepels yoghurt
snufje zout en peper
gehaktkruiden

Zo maak je het:

Kook de aardappels gaar in circa 15-18 minuten. Snijd de paprika en courgette in stukjes. Breng het geheel op smaak met een theelepel gehaktkruiden. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Haal het gehakt uit de pan. Voeg eventueel nog een klein beetje extra olie toe. Bak vervolgens de courgette met de paprika, kerriepoeder en het paprikapoeder. Na circa 3-4 minuten voeg je de stukjes gekookte aardappel toe. Laat het geheel ongeveer 2-3 minuten bakken. Voeg vervolgens je het gebakken gehakt en een snufje zout en peper toe. Als allerlaatste voeg je de yoghurt toe. Meng het geheel goed door elkaar en klaar is je gehaktpannetje.

Tip: voeg vooral andere of meer groenten/kruiden toe!

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee