Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gehaktbrood

Gehaktbrood

Thuis & wonen
Gehaktbrood

Een gehaktbrood kennen we allemaal wel. In dit recept is er veel lekkers gecombineerd in één recept. Om het gehakt lekker smeuïg te houden, hebben we het gemengd met verse roomkaas. 

Gehaktbrood

Dit heb je nodig:

Tijd: 15 min + 35 min. in de oven
Recept voor 4 personen

500 gram (mager) rundergehakt
6-8 plakjes bladerdeeg
1,5 pakje roomkaas met kruiden
2 bosuien
1 rode peper
handje verse bieslook
2 eieren
1,5 theelepel gehaktkruiden

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg je plakjes bladerdeeg naast elkaar zodat ze een beetje kunnen ontdooien. Snijd de bosui, de rode peper en de bieslook fijn. Meng daarna het gehakt met de roomkaas en de eieren, breng het gehakt nog op smaak met wat gehaktkruiden of zout en peper. Als het bladerdeeg een beetje zacht geworden is, leg je deze in de cakevorm. Verdeel over de onderkant en de zijkant van de vorm het bladerdeeg. Schep ongeveer de helft van het gehakt op het bladerdeeg. Daaroverheen de bieslook, de rode peper en het bosuitje. Daaroverheen weer de helft van het gehakt. Dek het gehakt af met bladerdeeg. Eventueel kan je nog wat eigeel over het bladerdeeg smeren zodat het mooi bruin wordt in de oven. Het gehaktbrood kan nu voor ongeveer 30 minuten de oven in.

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee