Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Om je vingers bij af te likken: gegrilde groenteburger met harissa

Om je vingers bij af te likken: gegrilde groenteburger met harissa

Thuis & wonen
Om je vingers bij af te likken: gegrilde groenteburger met harissa

Deze ciabatta bewijst dat je een rijkbelegd broodje prima als lunch én als avondeten kunt eten. Met al die verschillende soorten gegrilde groente en smaakvolle fetakaas als topping, vult-ie namelijk hartstikke goed. Enne, hij is nog hartstikke lekker ook! 

Lees ook: Lekker en makkelijk recept: Mexicaanse aardappelsalade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 aubergine (in ronde plakken van 1/2 cm)
  • 1 courgette (in ronde plakken van 1/2 cm)
  • 4 kleine ciabatta’s
  • 4 takjes basilicum (de blaadjes gehakt)
  • 8 blaadjes kropsla
  • 2 tomaten (in plakjes)
  • 50 gram feta (verkruimeld)
  • harissa
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Bestrijk de aubergine met wat olie en gril op de barbecue of grillpan in 5 minuten gaar. Keer af en toe. Doe hetzelfde met de courgette, maar die zijn wat sneller gaar.
  2. Snij de broodjes door en beleg de onderkant met sla, tomaat, de aubergine en courgette, basilicum en harissasaus. Bestrooi met wat feta en bedek met de andere helft van het broodje.

Bron/beeld: CookLoveShare

Shoppen is altijd een goed idee