Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De 5 redenen om dit jaar dus geen kerstboom in huis te nemen

De 5 redenen om dit jaar dus geen kerstboom in huis te nemen

De 5 redenen om dit jaar dus geen kerstboom in huis te nemen

Een kerstboom kan voor een hoop sfeer zorgen in huis, maar soms staat hij ook gewoon in de weg en het kost allemaal extra schoonmaakwerk door al die vervelende naalden die op je grond komen te liggen. Daarom is het eigenlijk best een goed idee om dit jaar de kerstboom over te slaan. 

1. Twee dagen

Als het in het najaar twee dagen dertig graden wordt buiten, ga je toch ook niet meteen weer je hele zomergarderobe van zolder halen? Maar waarom zou je dan wel een kerstboom in huis halen terwijl kerst eigenlijk maar twee dagen duurt? Best vreemd als je het zo bekijkt.

2. Huisdieren

Ook zijn kerstbomen en huisdieren vaak geen goede combinatie. Als je even niet oplet zal je zien dat je kat zo in de boom hangt en al je mooie dure kerstballen in duizenden stukjes op de grond liggen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

3. Kersttrends

Ieder jaar zijn er weer andere kleuren helemaal hip tijdens kerst. Het ene jaar willen we weer allemaal traditioneel rood, het jaar erop willen we weer allemaal goud en het jaar daarop willen we allemaal hippe glitter en glamour kerstballen in onze boom hebben hangen. Maar dat betekent dus ook ieder jaar nieuwe kerstballen kopen, en daar wordt je portemonnee niet zo gelukkig van.

4. Het is duur

En terwijl we het net hebben gehad over de hoge koste van de kerstversiering, moeten we ook niet vergeten dat een kerstboom zelf ook niet goedkoop is. Zeker als je een beetje een knappe boom wil, dan ben je zomaar een paar tientjes kwijt. En dit geld kan je ook veel beter uitgeven aan leuke cadeautjes of een extra gang bij je kerstdiner.

Lees ook
Opgelet! Een kerstboom kan gevaarlijk zijn voor je huisdier

5. Geen diner en kerstbrunches bij jou thuis

En de laatste reden dat je dit jaar geen kerstboom moet nemen is omdat mensen vaak niet bij iemand te gast willen zijn tijdens de feestdagen als er geen kerstboom is, die zorgt namelijk voor sfeer en gezelligheid. Dus heb jij een hekel aan gastheer of -vrouw spelen? Dan kun je maar beter geen kerstboom in huis nemen, dan hoef je je ook niet uit te sloven voor je gasten en achteraf de mega afwas weg te werken. Win-win dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLNieuws | Beeld: GettyImages