Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De gebroeders Coen gaan een televisieserie maken

De gebroeders Coen gaan een televisieserie maken

De gebroeders Coen gaan een televisieserie maken

Regisseurs en broers Joel en Ethan Coen gaan samen een televisieserie maken. De broers hebben gekozen voor een miniserie – 4 of 5 afleveringen – die zich afspeelt in het Wilde Westen. De titel is ook al bekend: The Ballad of Buster Scruggs.

Met de almaar stijgende populariteit van Netflix lonken de televisieseries nu ook voor Hollywood. Steracteurs als Kevin Spacey, Julia Robers en Claire Danes spelen hoofdrollen in hitseries en ook het schrijven en regisseren van een sterke serie wordt door veel regisseurs gezien als een interessante uitdaging. 

Regie

Het is voor de gebroeders Coen de eerste keer dat ze het script en de regie van een televisieserie op zich nemen. Televisieserie Fargo was wel gebaseerd op hun gelijknamige film, maar de broers schreven niet actief mee aan het script. Wel waren ze nauw betrokken bij het productieproces van de serie.

Volgens Variety kiezen de broers overigens niet bewust voor televisie. Ze wilde oorspronkelijk een nieuwe western maken, maar door de zes verhaallijnen zou de film veel te lang worden.

Na True Grit en neo-western No Country for Old Man wordt dit het derde werk met westernthema voor Joel en Ethan Coen.

 

Lees ook:

Bron: Variety