Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met déze handige tips blijven jouw gebreide truien nog langer mooi

Met déze handige tips blijven jouw gebreide truien nog langer mooi

Met déze handige tips blijven jouw gebreide truien nog langer mooi

Wie houdt er nou niet van die heerlijke warme gebreide truien? Het liefst dragen we ze elke dag tijdens deze koude dagen! Met déze handige tips gaan jouw gebreide truien nu nog langer mee.

Gebreide Truien

Tijdens deze herfst- en wintermaanden zijn gebreide truien weer helemaal in de mode. Ze voelen lekker zacht en warm aan, en het liefste trekken we ze helemaal nooit meer uit. Daarom willen we het liefste ook dat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Maar hoe zorg je daarvoor? Als je jouw gebreide truien op de juiste manier behandelt, kunnen ze zomaar een aantal jaar mee gaan.

Haarspeld

De meeste gebreide truien gaan na een tijdje pluizen. Probeer deze pluisjes direct weg te halen als je dat ziet. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een oud, bot scheermesje. Doe dit wel voorzichtig, want je wilt niet dat je mooie trui kapot gaat. Ook kan het zo zijn dat je een paar losse draadjes aan je trui hebt hangen. Gelukkig zijn er dan schuifspeldjes! Je rijgt het loshangende draadje aan het schuifspeldje en steekt het vervolgens terug naar de binnenkant en je draadje is verdwenen.

Haar

Heb je bij een wollen trui ook zoveel last van pluisjes, haren en stofjes die aan je trui blijven plakken? Probeer dan eens heel voorzichtig met een zachte tandenborstel over je trui heen te gaan. Hierdoor verwijder je de meeste haren en pluisjes en blijft je trui mooi.

Gebreide truien wassen

De meeste gebreide truien zul je met de hand moeten wassen. Dit doe je als volgt. Vul een teiltje met wat koud water en voeg hier wat wasmiddel aan toe. Vervolgens dompel je de trui hier dertig minuten lang in en spoel je deze daarna af in koud water. Knijp het meeste water uit de trui, maar wring deze niet geheel uit. Rol de trui nu in een handdoek, zodat het overige water nog wordt opgezogen. Laat je trui daarna opdrogen aan een rek of over een stoel.

Lees ook
Door dít in je wasmachine te gooien, wordt jouw witte was weer stralend wit

Uitstellen

Wil je jouw mooie gebreide trui liever niet te vaak wassen? En stel je dit liever uit? Dan hebben we een tip voor je! Draag een shirt onder je trui. Hierdoor creëer je een soort extra laagje tussen je trui en jouw huid. Hierdoor zullen zweet en andere lichaamsgeuren minder snel in de trui trekken en kun je langer wachten met deze wassen. Maar dan moet je natuurlijk geen koffie over je trui morsen 😉

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages